Λίγες ώρες πριν την επίσημη πρεμιέρα του στο "Άνφιλντ" ο Άρνε Σλοτ, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο Sky Sports και τον Τζέιμι Κάραχερ, αναλύοντας τη φιλοσοφία του για τη δική του Λίβερπουλ. Αν και όπως τόνισε ο Ολλανδός, το στιλ του ταιριάζει... γάντι με εκείνο του Κλοπ, ο Σλοτ υπογράμμισε ότι θέλει να βλέπει τους παίκτες του να παίρνουν λίγότερα ρίσκα στο παιχνίδι τους. 

"Πάντα όταν παίρνεις ένα ρίσκο πρέπει να αξίζει το... κέρδος που θα έχεις αν πιάσει. Έχω ζητήσει από τα παιδιά να μην παίρνουν ρίσκα στο παιχνίδι όταν δεν αξίζει τον κόπο". Το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι των "κόκκινων" στην Premier League έμοιαζε να αποτελεί "καθρέφτη" του συγκεκριμένου δόγματος. 

"It's up to them if they want to sign" ✍️ | Arne Slot on Salah, Van Dijk and Alexander-Arnold

Απέναντι στην πάντα επικίνδυνη Μπρέντφορντ του Τόμας Φρανκ, η Λίβερπουλ πέταγε και πάλι φωτιές στο τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης στην επίθεση, αλλά συνολικά σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο δέχτηκε πολύ λιγότερες απειλητικές προσπάθειες στη δική της εστία σε "ανοιχτό" γήπεδο, με τους παίκτες της να είναι πολύ πιο προσεκτικοί στην κυκλοφορία της μπάλας. 

Το τελικό 2-0, που σφράγισε το 2Χ2 της Λίβερπουλ στην έναρξη του πρωταθλήματος ασφαλώς άφησε απόλυτα ικανοποιημένο τον Σλοτ, όχι μόνο για τις εντυπωσιακές επιθετικές στιγμές που είχαν οι ποδοσφαιριστές του, αλλά κυρίως γιατί για δεύτερο παιχνίδι η ομάδα του διατήρησε με σχετική άνεση ανέπαφη την εστία της. Και δεν είναι μια συνηθισμένη επίδοση η συγκεκριμένη ακόμη και για τα "χρυσά" χρόνια του Κλοπ. 

Όποιος κερδίζει κόρνερ με τη Λίβερπουλ... τρέχει μη δεχτεί γκολ! 

Το στοιχείο πάντως που μοιάζει να παραμένει αναλλοίωτο στη Λίβερπουλ του Σλοτ σε σχέση με εκείνη του Κλοπ είναι οι... σεμιναριακού επιπέδου αντεπιθέσεις, ιδιαίτερα σε φάσης που ο αντίπαλος εκτελεί στατικές φάσεις στα καρέ των "reds". 

Από κόρνερ της Μπρέντφορντ, άλλωστε, στο 13' ξεκίνησε και το πρώτο γκολ των γηπεδούχων, όταν σε χρόνο ρεκόρ Ζότα και Λουίς Ντίας ξεχύθηκαν στην αντεπίθεση, ο Πορτογάλος τροφοδότησε υπέροχα τον Κολομβιανό και εκείνος εκτέλεσε τον Φλέκεν για το 1-0. 

Η Λίβερπουλ, πάντως, σε καμία περίπτωση δεν πολιόρκησε τα αντίπαλα καρέ (έχασε ακόμη μια σπουδαία ευκαιρία στο 19' με τον Ρόμπερτσον) και όπως ακριβώς συνέβη πριν μια εβδομάδα με την Ίπσουιτς το πρώτο 45λεπτο έμοιαζε ξανά... φτωχό σε σχέση με τα επιθετικά στάνταρντς που μας είχε συνηθίσει η ομάδα του λιμανιού. 

Πάτησε πάλι... γκάζι μετά το 60' η Λίβερπουλ και τώρα "Ολντ Τράφορντ"

Από... καρμπόν με την αναμέτρηση του "Πόρτμαν Ρόουντ" ήταν όμως και το δεύτερο 45λεπτο του παιχνιδιού. Με Άλισον και Φλέκεν να μετρούν από μια σωτήρια επέμβαση (στο 47' και το 56') σε εξ επαφής κεφαλιές των Κόλινς και Ρόμπερτσον, μετά το 60' η Λίβερπουλ ανέβασε κατά πολύ την ένταση στο παιχνίδι της και άρχισε να σφυροκοπά τα καρέ της Μπρέντφορντ. 

Μέσα σε 10 λεπτά (από το 58 έως το 68') οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το 2-0 χάνοντας τέσσερις απίθανες ευκαιρίες αλλά ό,τι κι αν έκανε ο Φλέκεν, αλλά και ο εντυπωσιακός Κόλινς που μπλόκαρε τις προσπάθειες των παικτών του Σλοτ με απίστευτα τάκλιν, στο 70' ο Λουίς Ντίας βρήκε με υπέροχη ασίστ τον Μοχάμεντ Σαλάχ σε θέση βολής και ο Αιγύπτιος, όπως το συνηθίζει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με υποδειγματικό πλασέ. 

Με τη Λίβερπουλ να αναζητεί και τρίτο γκολ και τον Χάκπο να έχει δοκάρι στο 81', η Λίβερπουλ έφτασε δια περιπάτου στο δεύτερο τρίποντο στη φετινή Premier League, αλλά άπαντες στο Άνφιλντ (με πρώτο και καλύτερο τον Σλοτ) γνωρίζουν ότι τα σημαντικά τεστ αρχίζουν από το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής, με τους "κόκκινους" να επισκέπτονται στο "Ολντ Τράφορντ" την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην... πρώτη ολλανδική μονομαχία του διδύμου Τεν Χαχ - Σλοτ!