Δεν έχει υπάρξει κάτι που να έχει πει και να μην έχει κάνει, πια, ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο Έλληνας επικοντιστής ολοκλήρωσε την υλοποίηση όλων των πρώτιστων στόχων που είχε θέσει για την καριέρα του την Κυριακή 25 Αυγούστου. Να πάρει μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, τσεκ, από τον Μάρτιο του 2023 και το Ευρωπαϊκό κλειστού. Την επόμενη χρονιά το ξανάκανε, στο Παγκόσμιο. Να πάρει μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση ανοιχτού, τσεκ, στο Ευρωπαϊκό του Ιουνίου στη Ρώμη

Να κάνει πανελλήνιο ρεκόρ, τσεκ, και μάλιστα δις σε διάστημα 10 ημερών. Πρώτα, στις 20 Ιουνίου με τα 5,92μ., έπειτα, στις 29 Ιουνίου με τα 5,93μ. Να ανέβει σε ολυμπιακό βάθρο, τσεκ, στο Παρίσι, όταν έγινε "χάλκινος" ολυμπιονίκης και κοιμήθηκε αγκαλιά με το "μωρό" του

Εμμανουήλ Καραλής ο 29ος

Ό,τι απέμενε, για να εκπληρωθούν οι Γραφές, ήταν το άλμα στα 6μ. Το απόγευμα της τελευταίας Κυριακής του Αυγούστου του 2024, το πέτυχε κι αυτό. Ο Καραλής το έλεγε πως είναι θέμα χρόνου να γίνει και όντως ήταν: μόλις τρεις εβδομάδες μετά τον τελικό του στο Παρίσι, στο Diamond League της Σιλεσίας, ο 24χρονος επικοντιστής πέρασε τα 6μ. Είναι μια σπουδαία στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό. Ο Καραλής έγινε ο πρώτος Έλληνας που πιάνει αυτό το ορόσημο, αλλά και ο 29ος επικοντιστής στην Ιστορία που το κατορθώνει. 

Έγινε, πάντως, ο 25ος που το κάνει σε ανοιχτό στίβο. Τέσσερις επικοντιστές το έχουν κατορθώσει σε κλειστό, αλλά όχι σε ανοιχτό. 

Ο Μανόλο πέρασε 5,62μ., 5,72μ., 5,82μ. με την πρώτη, έκανε τα 5,92μ. με τη δεύτερη και δοκίμασε ξανά στα 6μ. Δεν τα κατάφερε στις πρώτες δύο προσπάθειές του, αλλά ήρθε η τρίτη για να τον στείλει στον έβδομο ουρανό.