Ο Αστέρας AKTOR έκανε την έκπληξη της.... πρεμιέρας στη φετινή Super League όταν και έφυγε με σπουδαίο διπλό στο ΟΑΚΑ "λυγίζοντας" με 0-1 τον Παναθηναϊκό τον οποίο υποχρεώσε στην πρώτη του ήττα με το... καλημέρα! Οι Αρκάδες αφού ξεκίνησαν ιδανική την πορεία τους στο πρωτάθλημα, ήθελαν να συνεχίσουν στα... θετικά, αυτή τη φορά κόντρα στον Βόλο τον οποίο υποδέχθηκαν στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" για την 2η αγωνιστική.

Μετά τους... τρελούς πανηγυρισμούς στο ΟΑΚΑ, οι Αρκάδες "προσγειώθηκαν" απότομα από την ομάδα της Μαγνησίας η οποία βρήκε δίχτυα στο πρώτο μέρος με τον Κόζτα, κατάφερε να αντέξει στην πίεση των γηπεδούχων και να φύγει με μεγάλο διπλό (0-1) από την Τρίπολη. Η ομάδα του Ράσταβατς σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσε μέχρι τέλους όμως, είχε τεράστια ευκαιρία στην εκπνοή όμως δεν κατάφερε να κάνει το... ζητούμενο που δεν είναι άλλο από το να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Από την άλλη, η ομάδα της Μαγνησίας πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και πήρε τους πρώτους τρεις βαθμούς, τόσους όσους έχει και ο Αστέρας AKTOR που είδε το διπλό στο ΟΑΚΑ να του βγαίνει την επόμενη αγωνιστική... ξινό!

Προηγήθηκε κόντρα στη ροή του αγώνα ο Βόλος, δοκάρι για τον Αστέρα AKTOR

Ο Αστέρας AKTOR μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ είχε κλείσει για τα... καλά τον Βόλο στα καρέ του. Οι Αρκάδες μπορεί να είχαν τη μπάλα στα πόδια τους και να ήταν πιο απειλητικοί όμως ο Βόλος ήταν αυτός που βρήκε πρώτος δίχτυα και μάλιστα στην πρώτη του φάση στο ματς. Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους και έπιασαν την άμυνα τους στον... ύπνο!

Στο 12ο λεπτό, ο Γκλάβτσιτς με υπέροχη κάθετη βρήκε τον Κόζτα που έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 και το πρώτο επίσημο γκολ της ομάδας της Μαγνησίας στη φετινή Super League. Κι ενώ τα σκληρά μαρκαρίσματα πρωταγωνιστούσαν, μετά το γκολ του Βόλου, ο Αστέρας πέρασε στην... αντεπίθεση, ανέβασε τις γραμμές του με στόχο να βρει το γκολ της ισοφάρισης, είχε αυκαιρία στο 33' με σουτ του Κρεσπί, ενώ άγγιξε το 1-1 στο 39'.

Οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να φέρουν το ματς στα ίσα με τον με μακρινή "βολίδα" του Γιαμπλόνσκι που κατέληξε στο κάθετο δοκάρι. Η συνδρομή του δοκαριού μαζί με αυτή του Σιαμπάνη που βρήκε πρώτα ελάχιστα τη μπάλα απέτρεψαν τους Αρκάδες από το ισοφαρίσουν λίγο πριν την ανάπαυλα.


Πίεζε ο Αστέρας που έχασε... σωρεία ευκαιριών

Στο δεύτερο μέρος, ο Αστέρας βγήκε αποφασισμένος να βρει ένα γρήγορο γκολ το οποίο θα του... έλυνε τα πόδια. Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί, είχαν την κατοχή της μπάλας και σφυροκοπούσαν αδιάκοπα τα καρέ του Βόλου. Η μια ευκαιρία διαδεχόταν την... άλλη, ενώ η είσοδος του Παλάσιος στον αγωνιστικό χώρο έδωσε φρεσκάδα στην επιθετική γραμμή των Αρκάδων.

Στο 62', ο Αστέρας απείλησε με κεφαλιά του Καλτσά, ενώ στο 64΄ο ίδιος παίκτης είχε τις προυποθέσεις να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από σέντρα-σουτ του Άλβαρες όμως η κεφαλιά που έκανε... ανενόχλητος πέρασε άουτ. Ο Βόλος είχε πιο παθητικό ρόλο στο παιχνίδι και έβλεπε την ομάδα του Ράσταβατς να τον έχει κλείσει την περιοχή του για τα... καλά και να πιέζει.

Ένα λεπτό αργότερα (65'), ήταν σειρά του Παλάσιος να απειλήσει με σουτ το οποίο ήταν άστοχο, ενώ στο 68' ο Κρέσπι δοκίμασε σουτ το οποίο κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Κι ενώ ο Αστέρας είχε την συντριπτική κατοχή της μπάλας (70-30) είχε νέα ευκαιρία στο 81' όταν και ο Άλβαρες γέμισε απότα αριστερά, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Άνταμς, αλλά ο Σιαμπάνης ήταν σωστά τοποθετημένος και απομάκρυνε σωτήρια κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Στα εναπομείναντα λεπτά του παιχνιδιού, ο Αστέρας ασκούσε ασφυκτικό πρέσινγκ στον Βόλο, απείλησε με σουτ του Καλτσά στο 87' και κεφαλιά του Μάντζη στο 90+4', ενώ έγινε το... απίστευτο στο 90+7' και δεν μπήκε η μπάλα στα δίχτυα. Έφτασε κοντά στο γκολ της ισοφάρισης με σουτ του Φαράικαι όμως ο Μίλετιτς απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή. Στην εξέλιξή της ο Μεντιέτα δοκίμασε να εκτελέσει πίσω από τη σέντρα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Κάπως έτσι, η ομάδα της Μαγνησίας κατάφερε να αντέξει στην πίεση των γηπεδούχων και με... νύχια και με δόντια να κρατήσει το υπέρ της προβάδισμα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και να φύγει με τους τρεις βαθμούς από την έδρα του Aστέρα που τα έδωσε όλα μέχρι τέλους για την ανατροπή όμως δεν κατάφερε να στείλει τη... μπάλα στα δίχτυα!

Aστέρας AKTOR: Παπαδόπουλος, Γκαρθία (78’ Φαράι), Αλάγκμπε (45’ Ντελί), Καστάνιο, Άλβαρες - Μουνιόθ, Γιαμπλόνσκι (60’ Ρέτζιτς) - Καλτσάς, Κρέσπι (78’ Μάντζης), Μπαρτόλο (60’ Παλάσιος) - Άνταμ.

Βόλος: Σιαμπάνης, Καλογερόπουλος, Κορέα, Μίλετιτς - Φεράρι, Μύγας, Γκλάβτσιτς (82’ Δόσης), Κόμπα (73’ Ντε Καμπς), Άλτμαν (82’ Ασλανίδης) – Ασεχνούν (66’ Μεντιέτα), Κόζτα (66’ Κόντε)