Θα μπορούσε κάποιος, όχι απαραιτήτως οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης, να αυθυποβληθεί. Μετά τη μεταγραφή του Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος αποθεώθηκε στο "Μπερναμπέου" στο περιθώριο του παιχνιδιού με τη Βαγιαδολίδ (3-0) για τη δεύτερη αγωνιστική της LaLiga, να σκεφτεί ότι η Ρεάλ μπορεί να παίξει σαγηνευτικό ποδόσφαιρο, κάτι που πέρυσι έκανε με το σταγονόμετρο, παρά τις κατακτήσεις των δύο συν έναν τίτλων. 

Ο συν ένας, ειρήσθω εν παρόδω, ήταν το ευρωπαϊκό Super Cup, κεκτημένο μετά το 2-0 επί της Αταλάντα στις 14 Αυγούστου, που οι Λούκα Μόντριτς και Ντάνι Καρβαχάλ περιέφεραν στον αγωνιστικό χώρο του "Σαντιάγκο Μπερναμπέου". 


29158881
29158889


Ρεάλ Μαδρίτης-Βαγιαδολίδ: Η χρονιά θα πάει... έτσι

Εν πάση περιπτώσει, θα μπορούσε να πει ότι κάποια από τα παιχνίδια θα είναι ξεκούραστα, ένα χαλαρό 3-0 στο ημίχρονο και όξω από την πόρτα. 

Φευ. Στο ματς με τη Βαγιαδολίδ, η δίχως Μπέλιγχαμ Ρεάλ ήταν στο 0-0. Και ενώ όλοι ήξεραν ότι θα νικούσε, γνώριζαν επίσης πως η χρονιά θα πάει έτσι. Τσούκου τσούκου, λάου λάου, μέχρι τουλάχιστον να έρθουν τα ματς με... την Ατλέτικο, που σε αυτά όντως παίζει καλό ποδόσφαιρο.

Η Ρεάλ βρήκε γκολ με δύο από τους... παλιούς της, τον Ροντρίγκο και τον Φεντερίκο Βαλβέρδε, να συνεργάζονται και τον Ουρουγουανό να σκοράρει στο 50'. 

Μετά έγιναν τα... πιο κλασικά δεν γίνεται. Μπήκε στο 69' ο Μπραχίμ Ντίαθ, που όλοι ήξεραν ότι θα σκοράρει, η Βαγιαδολίδ ξαναμπήκε στη μακρά λίστα, από Λίβερπουλ ως Χιχόν και από Μπαρτσελόνα ως Ντόρτμουντ, των ομάδων που ήλπιζαν να φύγουν με κάτι από το "Μπερναμπέου", ο Ντίαθ σκόραρε στο 88' και στο 90+3' ο 18χρονος Έντρικ, που αντικατέστησε στο 86' τον Εμπαπέ, πέτυχε το πρώτο γκολ του με τη Ρεάλ.