Η πρώτη φάση του παιχνιδιού στην Τούμπα μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναιτωλικού για τη 2η αγωνιστική της Super League, δηλαδή ένα σουτ του Παντελάκη που έδιωξε ο Κοτάρσκι, προϊδέασε για ένα παιχνίδι εφάμιλλο εκείνου της περασμένης εβδομάδας, με τον Πανσερραϊκό στο ίδιο γήπεδο

Αυτό, εν τέλει, δεν έγινε, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ίδιο, 2-0. Ο τρόπος είναι διαφορετικός, αλλά λίγο ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ να παίξει υπερποδόσφαιρο σε αυτό το σημείο της σεζόν. Η αγωνιστική περίοδος θα είναι μεγάλη για να κάθεται ο Ραζβάν Λουτσέσκου να βγάζει μεζούρα ποιότητας. Με τον ίδιο τρόπο θα παίξει και στην Ιρλανδία, με τη Σάμροκ Ρόβερς, για να κερδίσει παστρικά την πρόκρισή του στη League Stage του Europa League

ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός: Στο κλίμα ο Μιχαηλίδης

Ένα πολύ βασικό ζητούμενο, ήταν να αισθανθεί άνετα ο Γιάννης Μιχαηλίδης. Ο 24χρονος αμυντικός έκανε, στην πραγματικότητα, το... ντεμπούτο του ως αριστερός στόπερ του ΠΑΟΚ, διότι αυτός είναι, τουλάχιστον στις ασκήσεις επί χάρτου, που θα καλύψει ως βασικός το κενό του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη. Ο Παναιτωλικός ήταν επικίνδυνος ως ένα σημείο, είχε προσπάθειες από μακριά, αλλά είχε και 0,1 expected goals στο πρώτο ημίχρονο, που σημαίνει ότι ο αμυντικός μηχανισμός λειτούργησε καλά. 

Και ο ίδιος ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, δεν ήταν τρομερά επικίνδυνος, αλλά σε μια τέτοια ισόποση διαδικασία απειλής είχε το προβάδισμα, αφού διαθέτει την ποιότητα. 

Ο Λουτσέσκου, εξάλλου, έκανε επτά αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τη Σάμροκ στην Τούμπα, κάτι που ήδη σημαίνει πως το ροτέισον θα είναι συνεχές. Μία εξ αυτών, ο Ζόαν Σάστρε, έβαλε το γκολ που έφερε τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ. 

Ήταν μια ωραία κίνηση του Ντεσπόντοφ, μία μπαλιά του Μαντί Καμαρά που θυμίζει τον box to box μέσο τα χρόνια του στον Ολυμπιακό του Πέντρο Μαρτίνς και μία κεφαλιά, σε άμυνα που δεν ήταν οργανωμένη, στο 51'. 

Ο ΠΑΟΚ, έπειτα, κυριάρχησε. Δεν ήταν μόνο οι τελικές του, που δεν ήταν κάτι σπουδαίο αλλά κρατούσαν τον Παναιτωλικό απασχολημένο, αλλά και το γεγονός ότι με την μπάλα στην κατοχή του δεν άφηνε τους φιλοξενούμενους να πάρουν ανάσα. 

Το δεύτερο γκολ πέτυχε ο Ταρίκ Τισουντάλι, που άνοιξε λογαριασμό με τα ασπρόμαυρα. Οι αλλαγές του Λουτσέσκου στο 71' δούλεψαν οκτώ λεπτά αργότερα, με τον Ζίβκοβιτς να βρίσκει τον Ολλανδό στην κίνηση και εκείνος να σκοράρει με αριστερό διαγώνιο σουτ. Ο Τισουντάλι είδε το γκολ που σημείωσε στο 90+2' να ακυρώνεται, αφού ήταν ακάλυπτος. 


ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Σοάρες, Σβαμπ, Καμαρά (71' Οζντόεφ), Μουργκ (71' Τάισον), Ντεσπόντοφ (71' Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας (85' Σορτίρ), Τσάλοφ (71' Τισουντάλι).
Παναιτωλικός (Γ. Πετράκης): Τσάβες, Λιάβας, Παντελάκης, Μλάντεν (62' Μαΐντεβατς), Μαυρίας, Τορεχόν, Πέρες (74' Λουίς), Μπουζούκης (62' Κοντούρης), Μπελεβώνης (62' Κουρί), Ντίας (78' Νικολάου), Λομόνακο.