Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος βίωσε μοναδικές στιγμές στον πάγκο της ομάδας νέων του Ολυμπιακού, πανηγύρισε δυο πρωταθλήματα με αποκορύφωμα όλων την θρυλική κατάκτηση του UEFA Youth League και το last dance του τον βρήκε στο "Ναό του ποδοσφαίρου" Μαρακανά για τον τελικό του Διηπειρωτικού με την Φλαμενγκο.

Ήρθε η ώρα ο Έλληνας προπονητής να πει... αντίο στους "μικρούς" για να συνεχίσει την καριέρα του στην πρώτη ομάδα ως βοηθός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τα αποχαιρετιστήρια λόγια στην ομάδα νέων ήταν συγκινητικά!

Συγκίνησε στο... αντίο του στην ομάδα νέων του Ολυμπιακού ο Συλαϊδόπουλος

Ο σπουδαίος τελικός του Διηπειρωτικού Κυπέλλου με τη Φλαμένγκο στο Μαρακανά ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου στον πάγκο της ομάδας νέων του Ολυμπιακού. Ο "αρχιτέκτοντας" της "ερυθρόλευκης" επιτυχίας, ένας εμπνευστής επιτυχιών ήρθε η ώρα να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του που θα τον βρει στο πλευρό του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ όπου θα δώσει τα... φόντα του με στόχο τις επιτυχίες.

Ο Έλληνας τεχνικός έχει πολλά και όμορφα να θυμάται από τη θητεία του στην ομάδα νέων την οποία υπό τις οδηγίες του οδήγησε σε κάτι επικό, την κορυφή της Ευρώπης που έκανε τους... πάντες να παραμιλούν. Ο ίδιος με μια συγκινητική ανάρτηση στα social media αποχαιρέτησε τα΄"χρυσά μωρά" του Ολυμπιακού .

Και ενώ είμαι περήφανος για τους τίτλους στο πρωτάθλημα νέων και το τρόπαιο του Youth League αυτό που πραγματικά μετράει για μένα είναι η επίδραση που είχα με τη βοήθεια που έδωσα στην ομάδα και όσους ήταν σε αυτήν για να φτάσουν σε επίπεδα ανάλογα με την προοπτική τους και να πετύχουν τα όνειρά τους", ανεφερε μεταξύ άλλων.



Αναλυτικά όσα αναφέρει στην ανάρτησή του:

"Έπειτα από μία δεκαετία ανάπτυξης και εξέλιξης ως προπονητής και άνθρωπος στο ποδόσφαιρο των υποδομών και των Νέων είμαι έτοιμος για τη μετάβασή μου στο επίπεδο των ανδρών ως βοηθός προπονητή στην πρώτη ομάδα. Ο συναρπαστικός τελικός του Διηπειρωτικού στο Μαρακανά με τη Φλαμένγκο σημάδεψε το τελευταίο μου παιχνίδι με ένα απίστευτο γκρουπ παικτών και όσους στήριζαν αυτή την ομάδα. Ήταν τιμή για μένα να καθοδηγήσω αυτήν την ομάδα τα τελευταία τρία χρόνια.

Και ενώ είμαι περήφανος για τους τίτλους στο πρωτάθλημα νέων και το τρόπαιο του Youth League αυτό που πραγματικά μετράει για μένα είναι η επίδραση που είχα με τη βοήθεια που έδωσα στην ομάδα και όσους ήταν σε αυτήν για να φτάσουν σε επίπεδα ανάλογα με την προοπτική τους και να πετύχουν τα όνειρά τους. Είμαι ευγνώμων στον Ολυμπιακό και την Ακαδημία της ομάδας για την ευκαιρία να είμαι μέρος αυτών των ιστορικών στιγμών. Κάθε ταξίδι έχει έναν προορισμό και κάθε προορισμός έχει μία προέλευση. Το ταξίδι συνεχίζεται".