Ο "βράχος" της άμυνας της Λίβερπουλ ακούει στο όνομα Βίρτζιλ φαν Ντάικ. Ο Ολλανδός στόπερ εξελίσσεται ως ένας εκ των κορυφαίων αμυντικών που έχουν δει ποτέ τα γήπεδα της Premier League και οι "Reds" τρίβουν τα... χέρια τους με τις αμυντικές του επιδόσεις, όπου αν ρίξει κανείς μια πρόχειρη ματιά στα νούμερά του θα... ζαλιστεί!

Ο Βίρτζιλ φαν Ντάικ γράφει ιστορία στο Άνφιλντ με τη φανέλα της Λίβερπουλ

Το στίγμα που έχει αφήσει ο Βίρτζιλ φαν Νταικ στο Άνφιλντ και ο βαθμός επίδρασής του στο παιχνίδι της Λίβερπουλ "μιλούν" από μόνα τους. "Θησαυρός" όλα αυτά τα χρόνια στα χέρια του Γιούργκεν Κλοπ και πολυεργαλείο για τον Άρνε Σλοτ που ήξερε ότι με τον ερχομό του στους "Reds" θα βρει στο ρόστερ του έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Στην άνετη νίκη (2-0) της Λίβερπουλ επί της Μπρέντφορντ στο πρωτάθλημα, ο Ολλανδός σέντερ μπακ συμπλήρωσε 100 ματς στο Άνφιλντ με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στα φοβερά και τρομερά επιτεύγματά του και τα συμπεράσματα... δικά σας! Σε 100 παιχνίδια στην Premier League μετρά 82 νίκες, 16 ισοπαλίες και 2 (!) μόλις ήττες.

 


Κορυφαίος αμυντικός, σκόρερ και... δημιουργός

Αντιλαμβάνεται κανείς το πόσο επιδραστικός είναι στο κέντρο της άμυνας της ομάδας του, καθώς με την παρουσία του η εστία της Λίβερπουλ έχει μείνει απαραβίαστη και δεν έχει δεχθεί γκολ 48 φορές! Κι αυτό γιατί η συνεισφορά του και ο τρόπος που διαβάζει το παιχνίδι είναι τέτοιος που του επιτρέπει να δρα άμεσα και να αποσοβεί τον κίνδυνο του γκολ.

Μάλιστα, δεν είναι μόνο οι αμυντικές του ικανότητες αλλά και το αίσθημα του... σκόρερ που διαθέτει. Ένα πραγματικό πολυεργαλείο χρήσιμο και στις δυο πλευρές του γηπέδου. Μπορεί να είναι "μανούλα" στην άμυνα, όμως δεν διστάζει να προσφέρει και επιθετικά αλλά και δημιουργικά όποτε του δοθεί η ευκαιρία. Μπροστά στα μάτια των φιλάθλων του έχει πανηγυρίσει 12 φορές και... έπεται συνέχεια! Συνολικά με την κόκκινη φανέλα έχει καταγράψει 272 συμμετοχές με απολογισμό 23 γκολ και 12 ασίστ.


Αμυντικός κορυφαίου επιπέδου, δημιουργός, σκόρερ και τυχερός όποιος προπονητής βρεθεί στον δρόμο του, αφού ξέρει ότι θα έχει στα χέρια του έναν παίκτη που όχι απλά μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα, αλλά να την... εκτοξεύσει αγωνιστικά! Η μεγάλη σταθερότητα στα μετόπισθεν κορυφώνεται με το ποδοσφαιρικό θράσος που έχει να δημιουργεί και να στέλνει την μπάλα όποτε χρειαστεί στα δίχτυα.