Το Nations League 2024/25 θα είναι η πρώτη επίσημη διοργάνωση στην οποία θα καθίσει στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ο οποίος θέλει να γυρίσει τον... διακόπτη και να οδηγήσει την "γαλανόλευκη" ξανά στις επιτυχίες. Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός ανακοίνωσε και επίσημα τις πρώτες του κλήσεις για τα ματς με Φινλανδία (07/09) και Ιρλανδία (10/09) στο πλαίσιο των δύο πρώτων πρώτες αγωνιστικές της League B.

Ανακοινώθηκαν οι πρώτες κλήσεις του Γιοβάνοβιτς για τα ματς της Εθνικής Ελλάδος στο Nations League

Σε σχέση με τις κλήσεις του Ιουνίου, στην αποστολή δεν βρίσκονται οι Γιώργος Αθανασιάδης, Μανώλης Σάλιακας, Γιώργος Κυριακόπουλος, Δημήτρης Κουρμπέλης, Ανδρέας Ντόη, Χάρης Τσιγγάρας και Ταξιάρχης Φούντας. Eκτός έμειναν επίσης οι Γιώργος Γιακουμάκης, Τζορτζ Μπάλντοκ (τραυματίας) και Ζέκα.

Σε σχέση με την τελευταία αποστολή της Εθνικής Ελλάδος, επιστρέφουν οι Τσίμικας, Βαγιαννίδης, Αλεξανδρόπουλος, ενώ στα πλάνα του Σέρβου προπονητή συμπεριλήφθηκαν τόσο ο Γαλανόπουλος και ο Χατζηγιοβάννης όσο και ο Μανδάς.

Τονίζεται ότι το πρώτο παιχνίδι με τους Φινλανδούς, η Εθνική θα το δώσει στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" στις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Δουβλίνο για να αναμετρηθεί με τους Ιρλανδούς στις 10 του ίδιου μήνα.

Αναλυτικά οι κλήσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Βλαχοδήμος, Μανδάς, Τζολάκης, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Κουλιεράκης, Γιαννούλης, Τσιμίκας, Βαγιαννίδης, Ρότα, Ρέτσος, Μπακασέτας, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Μπουχαλάκης, Χατζηγιοβάνης, Αλεξανδρόπουλος, Σιώπης, Ιωαννίδης, Μασούρας, Πέλκας, Τζόλης, Κωνσταντέλιας, Παυλίδης, Δουβίκας.