Αν υπήρχε ένα στοιχείο να χαρακτηρίζει τις δύο πρώτες αγωνιστικές της φετινής Super League αυτό ήταν τα καρδιοχτύπια και τα... εγκεφαλικά που προκάλεσαν οι "μικρομεσαίοι" του πρωταθλήματος στους διεκδικητές του τίτλου και μάλιστα στις δικές τους έδρες! 

Ο Παναθηναϊκός δεινοπάθησε να πάρει έστω μια νίκη (κι αυτή στις καθυστερήσεις) απέναντι σε Asteras AKTOR και Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ υπέστη οδυνηρή απώλεια βαθμών απέναντι στη Λαμία. Ακόμη και ο ΠΑΟΚ... έφτυσε αίμα για να λυγίσει τον Πανσερραϊκό στην πρεμιέρα του στην Τούμπα. 

Γι' αυτό το λόγο όλες τις προηγούμενες μέρες ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ... ηχούσε καμπάνες συναγερμού στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού στου Ρέντη. Γνώριζε, άλλωστε, ότι η Athens Kallithea αντανακλά ένα από τα πιο φιλόδοξα projects που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στη μεγάλη κατηγορία και ότι οι παίκτες του Μάσιμο Ντονάτι θα ήθελαν να στείλουν μήνυμα με μια εντυπωσιακή εμφάνιση μέσα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Και τα κατάφεραν για 76 ολόκληρα λεπτά, απειλώντας τους Πειραιώτες με το δικό τους... πατατράκ στο ξεκίνημα της σεζόν! 

Η νίκη (με 2-1) ήρθε για τους παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο φινάλε με το πρώτο "ερυθρόλευκο" γκολ του Ρόμαν Γιάρεμτσουκ, ωστόσο η απογοητευτική εικόνα που εμφάνισαν στο δεύτερο ημίχρονο οι κάτοχοι του Conference League δεν είναι αυτή που θέλει να βλέπει ο πολύπειρος Βάσκος τεχνικός. 

"Πολιορκία" 14 λεπτών μέχρι να έρθει το πρώτο γκολ του Βέλντε για τον Ολυμπιακό

Κι όμως, τίποτα δεν έδειχνε στο ξεκίνημα ότι η νύχτα θα περιλάμβανε τόσο υψηλές δόσεις αγωνίας! Οι παίκτες του Ολυμπιακού εμφανίστηκαν στην έναρξη της αναμέτρησης με εμφανή διάθεση να "πολιορκήσουν" τα καρέ του Μπαραγκάν, αλλά η εικόνα που είδαμε στο πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού δεν συνηθίζεται σε αγώνες της πρώτης κατηγορίας. 

Χωρίς ίχνος υπερβολής από το πρώτο δευτερόλεπτο μέχρι το 14' (λεπτό που "άνοιξε" το σκορ ο Βέλντε με υπέροχο πλασέ μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Ορτέγκα στην πλάτη του Μανθάτη", οι ποδοσφαιριστές της Athens Kallithea όχι μόνο δεν μπορούσαν να περάσουν τη γραμμή της σέντρας, αλλά δυσκολεύονταν να πάρουν την μπάλα στα πόδια τους! Μοιραία, βρέθηκαν γρήγορα στο σκορ από ένα γκολ... αληθινή ζωγραφιά! 

velde_olympiakos_athens_kallithea_goal_super_league

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες του Ντονάτι επιχείρησαν καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου 45λεπτου μόνο μία τελική (στο 42' με μακρινό σουτ του Σοϊρι), δίνοντας αποκλειστικά έμφαση στην αναχαίτιση των μαζικών επιθέσεων των γηπεδούχων. Οι "ερυθρόλευκοι" άγγιξαν το δεύτερο γκολ σε δύο ακόμη περιπτώσεις (με Μάρτινς στο 27' και Βέλντε στο 36'), αλλά λίγο η φλυαρία της και λίγο η φανερή έλλειψη ενός περισσότερο δημιουργικού μέσου πίσω από την επιθετική τριάδα, τους επέτρεψε να επιστρέψουν στα αποδυτήρια με μόνο ένα γκολ διαφορά.  

Έσπασε την κλείδα του ο Μεχίας, τραυματίστηκε ο Έσε

Μελανό σημείο της βραδιάς στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" δύο τραυματισμοί που... σκοτείνιασαν τα πρόσωπα των των Μεντιλίμπαρ, Ντονάτι στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και την έναρξη του δεύτερου. Στο 40' σε μια ανύποπτη στιγμή ο Ζόσουα Μεχίας έσπασε την κλείδα του και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, ενώ δύο λεπτά μετά τη σέντρα του δεύτερου 45λεπτου ο Σαντιάγκο Έσε ζήτησε αλλαγή και αντικαταστάθηκε από τον Στάμενιτς. 

Με το παιχνίδι να διεξάγεται υπό το βλέμμα του ομοσπονδιακού τεχνικού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο Ολυμπιακός αναζητούσε το δεύτερο γκολ που θα "κλείδωνε" το τρίποντο την ώρα που οι "ερυθρόλευκοι" φίλαθλοι... ζητούσαν την επιστροφή του Ντάνιελ Ποντένσε στο λιμάνι, τραγουδώντας ρυθμικά το όνομά του. 

jovanovic_olympiakos_athens_kallithea_super_league

Η ισοφάριση της Athens Kallithea και ο... υπνωτισμένος Ολυμπιακός

Η αλήθεια είναι ότι δεν τους έδινε και η ομάδα τους τα κατάλληλα ερεθίσματα για να ασχολούνται με όσα διαδραματίζονταν στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 45' ως το 60' η ομάδα που απειλούσε περισσότερο ήταν η Athens Kallithea, η οποία βρέθηκε τρεις φορές σε θέση βολής, και τελικά είδε τον απειλητικό Ουλντρίκις να εκμεταλλεύεται την αδράνεια των Πιρόλα, Μπιανκόν και να νικά από κοντά τον Τζολάκη στο 60'! Μια φάση που θύμισε σε όλους πόσο κομβική και απαραίτητη ήταν η επιστροφή του Νταβίντ Κάρμο στο λιμάνι... 

2_olympiakos_athens_kallithea_panigiriko_1-1

Άλλο ένα θρίλερ στην έναρξη της φετινής Super League βρισκόταν προ των πυλών! Και ο... κρύος ιδρώτας στα πρόσωπα των φίλων του Ολυμπιακού άρχισε να γίνεται ακόμη πιο έντονος όταν στο 77' ο Γιάρεμτσουκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπαραγκάν με κοντινή προβολή, αλλά το γκολ ακυρώθηκε αρχικά ως οφσάιντ από το βοηθό που υπέδειξε σε αντικανονική θέση τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί. 

Στον επανέλεγχο της φάσης στο VAR, ωστόσο, φάνηκε ο Μότοκ να καλύπτει τον Μαροκινό στα... εκατοστά και ο Ουκρανός πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα (μόλις 8 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο) που έμελλε να είναι και λυτρωτικό για τους γηπεδούχους. 

yaremtsuk_olympiakos_kallithea_2-1_goal

Το σίγουρο είναι ότι η εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο τέταρτο του αγώνα ήταν αυτή που επιθυμεί να τελειοποιήσει στη συνέχεια της χρονιάς ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, αλλά αυτή που εμφάνισαν οι παίκτες του στην επανάληψη είναι απλά... απαγορευτική για τους επόμενους μήνες. Γιατί αν απέναντι στους Πειραιώτες βρισκόταν μια πιο έμπειρη ομάδα από την Athens Kallithea το... εγκεφαλικό δεν θα είχε αποφευχθεί. 

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν (69' Ντάνι Γκαρθία), Πιρόλα, Ορτέγκα, Ντόη, Έσε (49' Στάμενιτς), Τσικίνιο (69' Γιάρεμτσουκ), Βέλντε (69' Μασούρας), Μάρτινς, Ελ Κααμπί. 
Athens Kallithea: Μπαραγκάν, Πασαλίδης, Ισιμάτ-Μιρίν, Μεχίας (40' Ντεμέτριους), Μανθάτης, Μότοκ, Ματίγια (84' Βασιλόγιαννης), Σοίρι (75' Χάνουσεκ), Μερκάτι (46' Ντίμπα), Μουτίνιο (84' Λουκίνας), Ουλντρίκις.