Φανταστικό ματς έγινε στο πάλαι ποτέ "Μαδριγάλ" και νυν "Θεράμικα" μεταξύ Βιγιαρεάλ και Θέλτα, για την 3η αγωνιστική της LaLiga. Το τελικό 4-3 υπέρ των γηπεδούχων αδικεί τη Θέλτα, αλλά είναι μια ωδή στο χαρακτήρα των Βαλενθιάνων, που έφτασαν τους επτά βαθμούς και είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έναν πάνω από την Μπαρτσελόνα που έχει παιχνίδι λιγότερο. Η Θέλτα έχασε για πρώτη φορά φέτος, με τρόπο... φρικτό. 

Είναι εντυπωσιακό ότι ο Κλαούντιο Γκιράλδες δεν ξεκίνησε τους Ιάγκο Άσπας, που είχε σκοράρει στα δύο προηγούμενα ματς, και Τάσο Δουβίκα, δηλαδή το επιθετικό δίδυμο της ομάδας. Ωστόσο, ο κοινός παρονομαστής, ο Όσκαρ Μινγκέθα, πέτυχε ξανά γκολ και σκόραρε για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι. Προηγουμένως, είχε κάνει την πάσα στον Μπόρχα Ιγκλέσιας, προκειμένου να ανοίξει το σκορ στο 12'. Ο Σέρχι Καρδόνα ισοφάρισε στο 26', ένα σκορ που παρέμεινε αναλλοίωτο για πέντε λεπτά. 

La Liga: Η αντεπίθεση και η αναχαίτιση 

Η Βιγιαρεάλ μπήκε για να πάρει το ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Ισοφάρισε με τον Τιέρνο Μπάρι στο 60' και μόλις πέντε λεπτά αργότερα, στο 64', μπήκε μπροστά στο σκορ με το αυτογκόλ του Γιάλισον, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του ύστερα από σέντρα του Πεπέ. 

Ο Γκιράλδες πέρασε τον Τάσο Δουβίκα στο 74' στον αγωνιστικό χώρο, κι ενώ τέσσερα λεπτά νωρίτερα είχε βάλει τον Άσπας. Αυτό απέφερε καρπούς, καθώς η Θέλτα ισοφάρισε με τον Στάρφελτ στο 80', έπειτα, φυσικά, από πάσα του Μινγκέθα.

Το παιχνίδι έμοιαζε να "κλίνει" στην ισοπαλία, παρ' ότι η Θέλτα είχε δύο τετ α τετ με τον Σβέντμπεργκ και δοκάρι του Δουβίκα στο 90', έως το 90+8', όταν ο Ούγκο Άλβαρες κράτησε και έριξε τον Μπάρι κάτω στην περιοχή της Θέλτα. Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, απόφαση που επιβεβαίωσε και ο VAR. Ο Ντάνι Παρέχο σούταρε, ο Ιβάν Βιγιάρ απέκρουσε, αλλά όπως συνέβη και στο παιχνίδι της Γκλάντμπαχ με τη Λεβερκούζεν και την περίπτωση του Φλόριαν Βιρτς, ο Παρέχο πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, στο 90+10'.