Με το... καλημέρα τα φαβορί έδειξαν την ανωτερότητα και την κυριαρχία τους στο US Open! Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού πέρασε για... πλάκα στον δεύτερο γύρο του τουρνουά, η Πάουλα Μπαντόσα δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, η Κόκο Γκοφ έδειξε αποφασισμένη να υπερασπιστεί τον τίτλο της, ενώ η Αριάνα Σαμπαλένκα ξεκίνησε με το... δεξί σε συνδυασμό με πειστική εμφάνιση. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αποχαιρέτησε από νωρίς ο Χόλγκερ Ρούνε.

Σίφουνας στην πρεμιέρα του στο US Open ο Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο2) αφού έκανε το όνειρο του πραγματικότητα στο Παρίσι με το πρώτο του χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες, συνεχίζει από εκεί που... σταμάτησε! Ο Σέρβος τενίστας με επίδειξη δύναμης και δίχως να αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης απέναντι στον Ράντου Άλμποτ (Νο138), επικράτησε εύκολα με 3-0 σετ (6-2, 6-2, 6-4) και πήρε... αέρα το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.

Στον δεύτερο γύρο ο χρυσός Ολυμπιονίκης που δείχνει αποφασισμένος για... μεγάλα πράγματα και στο Us Open στο οποίο είναι και ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του, θα διασταυρώσει τα ξίφη του με τον Λάσλο Τζέρε (Νο109), ο οποίος έκανε την έκπληξη και επικράτησε του Ζαν-Λενάρντ Στρουφ (Νο35) με 3-2 σετ (6-7, 6-1, 6-7, 6-4, 6-2).


Νίκες για Μπαντόσα, Γκοφ, Σαμπαλένκα, πρόωρος αποκλεισμός για Ρούνε

Η Πάουλα Μπαντόσα δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και να έχει "ανέβει" αγωνιστικά, κάτι που επιβεβαίωσε και στην πρεμιέρα της στο Us Open όπου πήρε άνετη πρόκριση στον δεύτερο γύρο μετά την επικράτηση της με 2-0 σετ (6-0, 6-3) επί της Ελβετίδας Βικτόρια Γκόλουμπιτς. Στον επόμενο γύρο, η Ισπανίδα τενίστρια θα αναμετρηθεί με τη νικήτρια της αναμέτρησης Μαρτίνα Τρεβιζάν - Τέιλορ Τάουνσεντ. Για την Μπαντόσα ήταν η 11η νίκη της στα τελευταία 13 παιχνίδια, κάτι που την... εκτόξευσε στο Νο24 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Κόκο Γκοφ (No3) θέλει να υπεραστιστεί τον τίτλο της και ξεκίνησε με εμφατικό τρόπο την πρεμιέρα της στο US Open. Η Αμερικανίδα τενίστρια και ένα από τα πιο λαμπερά αστέρα του τένις γυναικών, έδειξε τα... δόντια της στην Γαλλίδα Βαρβάρα Γκρατσέβα την οποία υπέταξε με 2-0 σετ (6-2, 6-0) μέσα σε 66 λεπτά. Επόμενη αντίπαλος που θα βρεθεί στον δρόμο της, η 37χρονη Γερμανίδα, Τατιάνα Μαρία.


Η πρωταθλήτρια του Australian Open 2024, Αρίνα Σαμπαλένκα (No2) ξεκίνησε με εντυπωσιακή εμφάνιση τις υποχρεώσεις της στο US Open. Πήρε άνετη νίκη απέναντι στην Αυστραλή, Πρισίλα Χον και προκρίθηκεσ στον δεύτερο γύρο όπου θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λούτσια Μπρονζέτι (Νο78).


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Χόλγκερ Ρούνε (Νο15) δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον δεύτερο γύρο και αποχαιρετά για ακόμη μια φορά πρόωρα το Us Open. Ο Δανός τενίστας δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστικός απέναντι στο Νο50 του κόσμου, Μπράντον Νακασίμα ο οποίος με 3-0 σετ (6-2, 6-1, 6-4) μετά από 1 ώρα και 57 λεπτά τον "πέταξε" εκτός συνέχειας.