Η πιο ουσιαστική μεταγραφή στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πλέον γεγονός με κάθε επισημότητα. Ο Νταβίντ Κάρμο είναι και πάλι παίκτης του Ολυμπιακού, με τους "ερυθρόλευκους" να τον φέρνουν στον Πειραιά με τη μορφή δανεισμού από την Νότιγχαμ Φόρεστ!

"Δανεισμός"! Ακόμη κι αν ο συγκεκριμένος όρος αποτελεί παγκοσμίως αναπόσπαστο κομμάτι των συναλλαγών στο χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου, στη χώρα μας εξακολουθούμε να τον αντιμετωπίζουμε θαρρείς και πρόκειται για… ιό.

Στην περίπτωση του νέου "ερυθρόλευκου Μέλμπεργκ", όμως,  έχουμε να κάνουμε με ένα "χρυσό" deal που φέρει τη σφραγίδα του ανθρώπου που κλήθηκε να βγάλει από την τσέπη του 15 εκατομμύρια ευρώ για να το υλοποιήσει: Του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τα πολλαπλά οφέλη της επιστροφής Κάρμο για Ολυμπιακό και ποδοσφαιριστή

Τι κατάφερε ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ; Μια συμφωνία που αφήνει κληρονομιά πολλαπλά οφέλη στους τρεις πρωταγωνιστές της συναλλαγής: Τους δύο συλλόγους και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή.

Για τον Ολυμπιακό τι να συζητάμε; Οι Πειραιώτες κρατάνε στο λιμάνι έναν από τους παίκτες που άλλαξαν τη μοίρα τους μεσούσης της περσινής σεζόν. Τον μόνο κεντρικό αμυντικό που κατάφερε μετά το 2012 να μπει σε… ζυγαριά σύγκρισης με τον τεράστιο Όλοφ Μπέλμπεργκ.

Και το πιο σημαντικό είναι ότι ο Κάρμο επιστρέφει στην Ελλάδα απόλυτα συνειδητοποιημένος, προσγειωμένος και γεμάτος κίνητρο για να κάνει πραγματικότητα το μεγαλύτερο όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή: Να αγωνιστεί μια μέρα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου: Την Premier League!

Τα 25 του χρόνια έκλεισε τον Ιούλιο ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός. Έχει μπροστά του, δηλαδή, τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του, τουλάχιστον για μια δεκαετία!

Τι εξασφάλισε, λοιπόν, ο Κάρμο με τη μεταγραφή του; Τη δυνατότητα να εξελιχθεί ποδοσφαιρικά και να προετοιμαστεί για το απαιτητικό περιβάλλον της Premier League σε έναν οργανισμό που τον εμπιστεύεται και τον βοηθά να κάνει άλματα στην καριέρα του!

Ο Κάρμο το σήμερα του Ολυμπιακού, ο Κουτσίδης το αύριο!

Σε αντίθεση με την Πόρτο, ο Κάρμο εντάσσεται ξανά σε μια ομάδα που τον έχει ανακηρύξει στυλοβάτη της άμυνάς της. Θα μείνει στον Πειραιά ένα χρόνο, δύο, τρία; Κανείς δεν το γνωρίζει. Ξέρει, όμως, ότι για να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα πρέπει να δώσει στον Ολυμπιακό τον καλύτερο του εαυτό!

Και η καλύτερη εκδοχή του Κάρμο μπορεί να οδηγήσει τους "ερυθρόλευκους" σε κορυφές που ούτε καν φαντάζονται οι φίλοι του, όπως ακριβώς συνέβη με την περσινή κατάκτηση του Conference League.

Ο Ολυμπιακός, όμως, έχει και άλλο ένα παράπλευρο όφελος από το δανεισμό. Με την επιστροφή του Κάρμο να μη του στοιχίζει τυπικά ούτε ένα ευρώ, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν την πολυτέλεια να ξοδέψουν σημαντικά ποσά για τις τελευταίες μεταγραφικές τους προσθήκες μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου. Αν τα 15 εκατομμύρια έβγαιναν από τα δικά τους ταμεία, τότε οι κανόνες του Financial Fair Play θα δυσκόλευαν περισσότερο την ευελιξία τους.

Με την επανένταξη του Κάρμο ο Ολυμπιακός κερδίζει, επιπλέον, πολύτιμο χρόνο για να ετοιμάσει το νέο του μεγάλο project που λέγεται Ισίδωρος Κουτσίδης. Γιατί όποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι σε 2-3 χρόνια, ο 20χρονος στόπερ πρέπει να έχει γίνει ο… Κουλιεράκης του Πειραιά, μάλλον δεν έχει αντιληφθεί για τι σπάνια πάστα αμυντικού συζητάμε.

Και η Νότιγχαμ, βέβαια, είναι κερδισμένη από το deal. Γιατί κι αυτή θα προετοιμάσει το έδαφος για τη διαδοχή του Μουρίγιο. Ο χαρισματικός Βραζιλιάνος στόπερ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2028, αλλά δεν αποκλείεται κάποια στιγμή την επόμενη διετία να πουληθεί με ποσό άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ! Και ο Κάρμο θα είναι από τους υποψήφιους αντικαταστάτες του, αν έχει διαπρέψει στον Ολυμπιακό!

* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Απογευματινή".