Το πρώτο τετράποντο στην Ιστορία του μπάσκετ επετεύχθη από τον Κρις Μπανκέρο σε παιχνίδι στις Φιλιππίνες και σειρά πήρε το πρώτο νικητήριο τετράποντο, που έβαλε ο Σκότι Χόπσον στο παιχνίδι της Κονβέρτζ με την ΤΝΤ για την ίδια διοργάνωση, δηλαδή το Κύπελλο του Κυβερνήτη. 

Φιλιππίνες: Από τη γραμμή των 8,23μ. 

Ο Αμερικανός πέτυχε το τετράποντο με το σκορ στο 95-92 υπέρ της ΤΝΤ και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, τοποθετώντας το όνομά του στα κιτάπια της Βίβλου του μπάσκετ. Ο Χόπσον έχει φορέσει τη φανέλα πλείστων ομάδων, με πρώτη εκείνη του Κολοσσού Ρόδου σε επαγγελματικό επίπεδο, την περίοδο 2011-12, και αφού αποφοίτησε του Τενεσί.




Έχει παίξει... όπου υπάρχει γήπεδο: τρεις φορές στο NBA, με Κλίβελαντ Καβαλίερς, Ντάλας Μάβερικς και Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, στη Χαποέλ Εϊλάτ του Ισραήλ, την Αναντολού Εφές, τη Λαμποράλ Κούτσα (νυν Μπασκόνια), την Τσεντεβίτα, τη Χαποέλ Χολόν, τη Γαλατάσαραϊ και πάει λέγοντας. Από Αυστραλία ως Κίνα και από Λίβανο μέχρι Φιλιππίνες, ο 35χρονος Αμερικανός είναι πολίτης του κόσμου. 
 
Στις Φιλιππίνες έβαλαν τη γραμμή του τετράποντου στα 8,23μ. και από εκεί εκτέλεσε ο Χόπσον. Αν το πείραμα διαδοθεί και γίνει κανόνας, θα φανεί στην πορεία.