Η δεύτερη αγωνιστική της Super League έφτασε στο τέλος της με το 2-1 του Ολυμπιακού επί της Athens Kallithea τη Δευτέρα 26 Αυγούστου. Ο αρχιδιαιτητής Στεφάν Λανουά, όπως έκανε και την προηγούμενη αγωνιστική, ανέλυσε τρεις αμφισβητούμενες φάσεις από ισάριθμα παιχνίδια που έγιναν το Σαββατοκύριακο. 

Super League: Οι τρεις φάσεις που σχολίασε ο Λανουά

Η πρώτη για τη δεύτερη αγωνιστική της Super League ήταν για ένα πέναλτι που ζήτησε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ. Ο Λανουά τόνισε ότι αφού η μπάλα είχε φύγει από τον Γερεμέγεφ, η διεκδίκηση του Κωστή ήταν φυσιολογική. 

Η δεύτερη ήταν για ένα χέρι του Γιάννη Μπουζούκη στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα. Ο Λανουά τόνισε ότι ο παίκτης του Παναιτωλικού θα έπεφτε κάτω και έβαλε το χέρι του για να ακουμπήσει το έδαφος. Δεν το έκανε για να πάρει την μπάλα. Ο Γάλλος αρχιδιαιτητής σχολίασε, δε, ότι ακόμα κι αν ο διαιτητής Βεργέτης έδινε πέναλτι, ο VAR θα παρέμβαινε και θα άλλαζε την απόφασή του

Τέλος, μίλησε και για τη φάση του γκολ της Λαμίας στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στην "OPAP Arena". Στη φάση ο Σεμπάστιαν Ρινγκ, που κάνει το σουτ πριν η μπάλα φτάσει στον Φουρτάδο, δείχνει να ακουμπά την μπάλα με το χέρι. Ο Λανουά σχολίασε, όμως, ότι βρήκαν ριπλέι που δείχνει την επαφή που κάνει ο Σουηδός με την μπάλα από μπροστά, και όχι πλάτη. Έτσι, όπως τόνισε, είδαν ότι την ακουμπά με το στήθος και όχι με το προτεταμένο χέρι. Άρα, η επαφή είναι καθ' όλα σύννομη. 

Επιπλέον, δεν μίλησε για το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού, καθώς ο VAR έθεσε τις γραμμές. Αυτές ανέδειξαν ότι ο Αγιούμπ ελ Κααμπί είχε κάλυψη στη φάση που σκόραρε το πρώτο "ερυθρόλευκο" γκολ του ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ.