Η είδηση ότι η ομάδα ποδοσφαίρου της Αυστραλίας Flying Bats FC κατέκτησε το πρωτάθλημα της χώρας με πέντε τρανς στη σύνθεσή της έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Συνοδεύτηκε, κιόλας, από καταιγιστικές πληροφορίες, ότι γονείς πήραν τις κόρες τους από τις ομάδες που παίζουν, ώστε να μη βρεθούν αντίπαλοι του κλαμπ από το Σίδνεϊ. 




Αυστραλία: Άλλο εθνικό πρωτάθλημα, άλλο Βορειοδυτικό Σίδνεϊ

Η αλήθεια, βεβαίως, είναι πολύ διαφορετική. Η Flying Bats FC κατέκτησε το πρωτάθλημα του... Βορειοοδυτικού Σίδνεϊ, καμία σχέση με την A-League στην Αυστραλία. Η ομάδα από το Σίδνεί νίκησε τη Δυτική Πέναντ Χιλς Τσέριμπρουκ 5-4, κάτι που δεν το λες ακριβώς άνετη επικράτηση, στον Grand Final της περιοχής του Βορειοδυτικού Σίδνεϊ. Ενός πολύ μικρού, δηλαδή, κομματιού της Αυστραλίας, της οποίας το πρωτάθλημα φέρεται να κέρδισαν. 

Επιπλέον: στην επίσημη ιστοσελίδα της Flying Bats FC υπάρχει με μεγάλα μαύρα γράμματα και υπερτονισμένη η παρακάτω φράση: Οι Flying Bats είναι το μεγαλύτερο LGBTQIA και γυναικών και άφυλων κλαμπ στον κόσμο. Ο προσδιορισμός "μεγαλύτερο" είναι κυκλωμένος, ενώ το LGBTQIA είναι υπογραμμισμένο με σπειροειδές κόκκινο. Η φανέλα τους φτιάχτηκε από τα χρώματα που υπάρχουν στη σημαία. 

Αυτό σημαίνει ότι υπήρξε ένα κλαμπ που αποτέλεσε σπίτι για τους καταφρονεμένους και εκείνους που έψαχναν για παρέα που να τους αποδέχεται και την βρήκαν στο ποδόσφαιρο. Ήταν εξαρχής ξεκάθαρη και διαφανής η θέση του κλαμπ και υπήχθη στην αρχή της Premier League του Βορειοδυτικού Σίδνεϊ να κάνει αποδεκτό το αίτημα συμμετοχής της, ως επιβράβευση της προσφοράς του συλλόγου σε ανθρώπους που έχουν την ανάγκη να νιώθουν ότι ανήκουν κάπου.