Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε σε ένα δυνητικό "εμφύλιο" από τον γεννημένο από Έλληνες γονείς Αυστραλό Θανάση Κοκκινάκη, 3-1 σετ (6-7 [5], 6-4, 3-6, 5-7), και αποχαιρέτησε το τελευταίο Major της χρονιάς, το US Open, μόλις στον πρώτο γύρο του. 



Ήταν αποκαρδιωτικό το φινάλε για τον Τσιτσιπά, όπως και για τη Μαρία Σάκκαρη, που βγήκε εκτός συνέχειας λόγω τραυματισμού.

Ο Τσιτσιπάς, βεβαίως, είχε τα ζητήματά του μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και τον αποκλεισμό στον προημιτελικό με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, με πρώτιστο την αλλαγή προπονητή. Αυτές οι ανακατατάξεις επηρέασαν στο κορτ και ο Έλληνας τενίστας οπωσδήποτε θέλει χρόνο να συμμαζέψει τα κομμάτια του και να κάνει μια νέα -ενδεχομένως τελευταία για να φτάσει στον προορισμό που επιθυμεί- διαδρομή. 

Τσιτσιπάς-Κοκκινάκης: Έδειξε χαρακτήρα, προδόθηκε από λάθη του

Προφανώς έδειξε χαρακτήρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Δεν κρατάει ματς τεσσάρων σετ 3 ώρες και 50 λεπτά για το τίποτα. Ο Έλληνας τενίστας βρέθηκε σε δυσμενή θέση νωρίς, μάλιστα σε όλο το παιχνίδι περισσότερο αντιμετώπιζε δυσκολίες παρά ένιωθε ασφάλεια. 

Έτσι, παρ' ότι ο Θανάσης Κοκκινάκης πέτυχε, σύμφωνα με τη σελίδα του US Open στην πλατφόρμα X, τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του σε Major, δεν μπορεί κάποιος να πει ότι ήταν απίστευτη έκπληξη, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης συγκέντρωσης που σίγουρα έχει ο Τσιτσιπάς, στην εξίσωση. 

Ο Κοκκινάκης έκανε μπρέικ στον Τσιτσιπά ακριβώς στο... πρώτο γκέιμ του παιχνιδιού. Εκεί φάνηκε το πού θα πήγαινε, δηλαδή ότι τουλάχιστον δεν θα ήταν εύκολο για το νούμερο 11 της παγκόσμιας κατάταξης. 

Ύστερα από ένα απίστευτο όγδοο γκέιμ, στο οποίο είχε τρεις break points, ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε και έστειλε το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Κοκκινάκης ξεκίνησε με 4-0, προηγήθηκε 6-1, ο Τσιτσιπάς έκανε το δικό του σερί 4-0, αλλά δεν κατάφερε να πάρει το 12ο πόντο και το σετ έκλεισε υπέρ του Αυστραλού. 

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε με μπρέικ το δεύτερο σετ, αλλά έχασε αμέσως το πλεονέκτημα. Ωστόσο μπόρεσε να σπάσει το σερβίς του Κοκκινάκη για το 5-4 και να ισοφαρίσει τα σετ. 

Στο τρίτο σετ, ο Τσιτσιπάς ήταν ο καλύτερος τενίστας από τους δύο. Πίεσε πολύ τον Κοκκινάκη στο σερβίς του και έμοιαζε να παίρνει ξεκούραστα τα γκέιμ που είχε εκείνος το πλεονέκτημα. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε στο όγδοο γκέιμ, όπου, αν και προηγήθηκε 40-0, δεν μπόρεσε να βγάλει πρώτο σερβίς μετά το διπλό λάθος που έκανε, δέχθηκε πέντε συνεχόμενους πόντους και έχασε το γκέιμ. Ο Κοκκινάκης πήρε εύκολα το σετ. 

Έπειτα, ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του στα πέντε πρώτα γκέιμ που σέρβιρε, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Αυστραλό. Ο Κοκκινάκης έκανε το μπρέικ και ολοκλήρωσε με σκορ 7-5 τη μίνι έκπληξη, που τον στέλνει για δεύτερη φορά, μετά το 2019, στο δεύτερο γύρο του US Open.