Η καθυστέρηση στην άφιξη ενός επιθετικού που θα μπορέσει να κάνει τη διαφορά για την ΑΕΚ είναι δεδομένη. Η "Ένωση" μετά τη μεταγραφή του Πόνσε στο MLS έχει ξεμείνει μόνο με τον Λιβάι Γκαρσία, γεγονός που της κόστισε και τον αποκλεισμό από το Conference League.

Οι Τούρκοι περιπλέκουν την ΑΕΚ στη μεταγραφή Αμπουμπακάρ - Διαψεύδει η "Ένωση"

Όσο περνάει ο καιρός και φτάνουμε στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου, τόσα περισσότερα ονόματα θα ακουστούν για την μεταγραφική ενίσχυση των ομάδων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ΑΕΚ δείχνει να είναι στην επίθεση, καθώς πέραν από ποιοτικό είναι και ποσοτικό.

Ο μοναδικός αξιόπιστος επιθετικός της "Ένωσης" είναι ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος ανά διαστήματα ταλαιπωρείται από μικροπροβλήματα τραυματισμών. Κάτι που συνέβη και στον επαναληπτικό αγώνα κόντρα στη Νόα που έφερε και τον οδυνηρό αποκλεισμό.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος... έριξε το πρόστιμο των 350.000 ευρώ, αλλά πρέπει να ενισχύσει την ομάδα στη θέση του σέντερ φορ. Εκεί που φαινόταν πως η ΑΕΚ βρίσκεται μία... ανάσα από την απόκτηση του επιθετικού της Λουντογκόρετς, Κουαντουό Ντουά, πλέον οι Τούρκοι βάζουν άλλον στο προσκήνιο.

Ο λόγος για τον Βενσάν Αμπουμπακάρ που ανήκει στην Μπεσίκτας και τα προηγούμενα χρόνια ήταν το πρώτο... βιολί στην επίθεση των "αετών". Ο ερχομός του Τσίρο Ιμόμπιλε όμως τον έχει φέρει πίσω στην ιεραρχία και ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

All the goals of Vincent Aboubakar in Besiktas 23/24


Συνεχίζει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση στα 32 του χρόνια, έχοντας σκοράρει στις τελευταίες 117 αναμετρήσεις με τη τούρκικη ομάδα 60 γκολ και 14 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Μπεσίκτας, έχοντας παίξει και τη σεζόν 2020/21 συμπαίκτης με τον Ντομαγκόι Βίντα.

Στην Εθνική Καμερούν - που αγωνίζεται μαζί με τον Μουκουντί - έχει σε 102 συμμετοχές, 39 γκολ και έχει σηκώσει το Κύπελλο Εθνών Αφρικής το 2017. Η ΑΕΚ από τη πλευρά της, διαψεύδει πως έχει κινηθεί για τον Αμπουμπακάρ, αλλά είναι σίγουρα μία περίπτωση που δεν περνάει απαρατήρητη.