Το US Open βρίσκεται σε πλήρη ισχύ, με τους Έλληνες τενίστες να μένουν εκτός από τον πρώτο γύρο, καθώς μετά την απόσυρση της Μαρίας Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Κάτι που δε συνέβη για τον Ντάνιελ Έβανς που επικράτησε με 3-2 σετ του Καρέν Κατσάνοφ σε 5 ώρες και 35 λεπτά.

Έγραψε ιστορία στο US Open με φοβερή ανατροπή σε 5 ώρες και 35 λεπτά ο Έβανς

Οι ελπίδες για διάκριση για την ελληνική αποστολή στο US Open... έσβησαν νωρίς. Η Μαρία Σάκκαρη δε μπόρεσε καν να ολοκληρώσει τον αγώνα της, με τις ενοχλήσεις στον ώμο να την επηρεάζουν και ο Στέφανος Τσιτσιπάς τέθηκε εκτός από τον Θανάση Κοκκινάκη στον πρώτο γύρο.

Τα υπόλοιπα φαβορί προς ώρας έδειξαν πως δεν είχαν πρόβλημα, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να κάνει... πάρτι και τον Κάρλος Αλκαράθ αν και έχασε ένα σετ να περνάει με ευκολία στο δεύτερο γύρο της διοργάνωσης στην Αμερική.

Το παιχνίδι όμως που τράβηξε τα βλέμματα ήταν εκείνο του Ντάνιελ Έβανς κόντρα στον Καρέν Κατσάνοφ. Ο Βρετανός τενίστας έκανε έναν μικρό... άθλο, καθώς επικράτησε με 3-2 σετ (6-7, 7-6, 7-6, 4-6, 6-4), επιστρέφοντας στο πέμπτο μάλιστα από 0-4 και 15-40!

Κατάφερε να πάρει έξι συνεχόμενα γκέιμ και να γράψει ιστορία στο Grand Slam, καθώς η αναμέτρηση διήρκησε για 5 ώρες και 35 λεπτά, γεγονός που την καθιστά τη μεγαλύτερη σε διάρκεια που έχει υπάρξει ανά τα χρόνια στη διοργάνωση της Νέας Υόρκης.

Ο Κατσάνοφ βρέθηκε μία ανάσα από τη νίκη και την πρόκριση στο δεύτερο γύρο, αλλά ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, έκανε τον αγώνα και την ανατροπής της... ζωής του και θα βρει τώρα στο δρόμο του τον Μαριάνο Ναβόνε από την Αργεντινή.

Dan Evans Wins Longest Match in US Open HISTORY! | 2024 US Open