Η τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων νπραγματοποιήθηκε και πλέον η αγωνιστική δράση αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον. Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/08) επικεντρώνεται κυρίως στις ελληνικές συμμετοχές που ξεχωρίζουν στην κολύμβηση και στο μπότσια.

Ξεκινούν οι Έλληνες αθλητές στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024

Με πολλά χαμόγελα και όνειρα ταξίδεψε για το Παρίσι η ελληνική αποστολή για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024. Μετά τα οκτώ μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήρθε η ώρα για περισσότερες διακρίσεις στην "πόλη του Φωτός".

Την αρχή κάνουν στο χώρο της κολύμβησης τέσσερις αθλητές με τον Νίκο Κόντου και τον Δημήτρη Καρυπίδη να ρίχνονται στο νερό και στη μάχη των 100μ. ύπτιου των ανδρών στην κατηγορία S1 με στόχο ένα πλασάρισμα που θα τους φέρει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Τη σκυτάλη παίρνουν δύο γυναίκες, με την Αρετή Αραβέλα Σπυρίδου να αγωνίζονται πρώτη στα 100μ. ύπτιο των γυναικών στη κατηγορία S2, ενώ το φινάλε στη κολύμβηση για τη πρώτη μέρα δίνει η Μαρία Φανουριά Τζιβελέκη στα 200μ. ελεύθερο της κατηγορίας S5.

Η συνέχεια δίνεται σ' ένα άθλημα που η Ελλάδα έχει πολύ καλή παρουσία τα προηγούμενα χρόνια, το μπότσια, με τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη να αγωνίζεται στο ατομικό ανδρών της κατηγορίας BC3, έχοντας δίπλα του ως ramp operator την Κατερίνα Πατρώνη.

Όπως και στη κολύμβηση, οι γυναίκες φροντίζουν να δώσουν το φινάλε στο αγώνισμα, με τη Χρυσή Μόρφη Μέτζου να βρίσκεται στη κατηγορία BC4 και την Άννα Ντέντα να βρίσκεται στη BC3, έχοντας ως βοήθεια της ramp operaton Χριστίνα Ντέντα.

Το φινάλε στις ελληνικές συμμετοχές έρχεται από το χώρο της ταξοβολίας, με τη Δωροθέα Ποιμενίδου να αγωνίζεται στο Ολυμπιακό τόξο γυναικών. Προς ώρας, τηλεοπτική μετάδοση θα έχουν οι αγώνες της κολύμβησης, χωρίς να έχει καταστεί σαφές αν θα δοθεί άδεια για τοξοβολία και μπότσια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας των Ελλήνων αθλητών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Κολύμβηση:

10:58 ΕΡΤ 2: Νίκος Κόντου, Δημήτρης Καρυπίδης 100μ. ύπτιο ανδρών S1
11:26 ΕΡΤ 2: Αρετή Αραβέλα Σπυρίδου 100μ. ύπτιο γυναικών S2
12:52 ΕΡΤ 2: Μαρία Φανουριά Τζιβελέκη 200μ ελεύθερο γυναικών S5

Μπότσια:

15:00 (Χωρίς τηλεοπτική μετάδοση): Ατομικό ανδρών BC3 - Γρηγόρης Πολυχρονίδης (ramp operator Κατερίνα Πατρώνη)
19:10 (Χωρίς τηλεοπτική μετάδοση): Ατομικό γυναικών BC4 - Χρυσή Μόρφη Μέτζου
21:30 (Χωρίς τηλεοπτική μετάδοση): Ατομικό γυναικών BC3 - Άννα Ντέντα (ramp operator Χριστίνα Ντέντα)

Τοξοβολία

18:00 (Χωρίς τηλεοπτική μετάδοση) Ολυμπιακό τόξο γυναικών Όπεν: Δωροθέα Ποιμενίδου