Μπορεί για περίπου τρεις μήνες να μην είχε κάνει καμία κίνηση στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, αλλά το καλύτερο το άφησε για το τέλος η Λίβερπουλ. Οι "κόκκινοι" μετά την απόκτηση του Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι, βρίσκονται πολύ κοντά στον Φεντερίκο Κιέζα.

Στην Αγγλία για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στη Λίβερπουλ ο Κιέζα

Πολύ κοντά σε μία πολύ σημαντική μεταγραφή βρίσκεται η Λίβερπουλ με τον Φεντερίκο Κιέζα να ταξιδεύει για την Αγγλία με σκοπό να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους "κόκκινους".

Ο Ιταλός εξτρέμ "άλλαξε" αρκετές ομάδες μέχρι τελικά να κατασταλλάξει που θα συνεχίσει την καριέρα του, με τα δημοσιεύματα να τον συνδέουν αρχικά με τη Ρόμα, ενώ έφτασε πολύ κοντά στη μετακίνηση του στη Μπαρτσελόνα.

Ο Άρνε Σλοτ χρειαζόταν ακόμη έναν παίκτη για τις θέσεις των εξτρέμ και ο Κιέζα έμοιαζε ο ιδανικός για να καλύψει και τα δύο άκρα της επίθεσης. Η συμφωνία αναμένεται να σφραγιστεί τις επόμενες ώρες για να μπορέσει ο 27χρονος να τεθεί στα πλάνα του προπονητή του.

Σύμφωμα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο, η Λίβερπουλ τα βρήκε με τη Γιουβέντους στα 13 εκατομμύρια ευρώ και ο Κιέζα στις δηλώσεις του ανέφερε: "Έτοιμος να ξεκινήσω αυτή τη νέα περιπέτεια, ήθελα να αποχαιρετήσω τους οπαδούς της Γιουβέντους.



Ευχαριστώ για τη στοργή και για αυτά τα χρόνια, θα σας κουβαλάω στην καρδιά μου και χάρη στη Γιουβέντους. Είναι λυπηρό να αφήνω τη Γιουβέντους έτσι. Είναι λυπηρό, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή τη νέα περιπέτεια, είμαι πολύ χαρούμενος και η οικογένειά μου και ανυπομονούμε".