Το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ο Παναθηναϊκός παίζει όλη την ευρωπαϊκή του πορεία στον αγώνα κόντρα στη Λανς και ο ΠΑΟΚ θέλει να εξασφαλίσει την πρόκριση του κόντρα στη Σάμροκ Ρόβερς. 

Για την ανατροπή του σκηνικού ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Λανς

Ματς ζωής και θανάτου για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αντιμετωπίζει στο "καυτό" ΟΑΚΑ τη Λανς στη ρεβάνς του 2-1 του πρώτου αγώνα στη Γαλλία. Οι "πράσινοι" γνωρίζουν πως αν δεν ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ θα αποχαιρετήσουν από τον Αύγουστο τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το Conference League.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3mriq39bpj5)
Παρά το γεγονός πως είχε την ευκαιρία για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στη Γαλλία, η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο δε μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε για παραπάνω από 70 λεπτά και τώρα... τρέχει για να γυρίσει το παιχνίδι.

Το "τριφύλλι" προέρχεται από δύσκολη νίκη ψυχολογίας κόντρα στον Λεβαδειακό για τη Super League με γκολ του "φευγάτου" Σπόραρ στο 90+6, ενώ η Λανς κατάφερε να κάνει το 2/2 χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία κόντρα στη Μπρεστ, αλλά ταξιδεύει στην Ελλάδα με δύο πολύ σημαντικές απουσίες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3pa160g8osh)

Να εξασφαλίσει την πρόκριση θέλει ο ΠΑΟΚ απέναντι στη Σάμροκ Ρόβερς

Πολύ πιο εύκολο έργο σε σχέση με τον Παναθηναϊκό έχει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έκανε επίδειξη δύναμης στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Σάμροκ Ρόβερς και το 4-0 του δίνει μία ασφάλεια για τη ρεβάνς στην Ιρλανδία, που πρέπει να... αυτοκτονήσει για να αποκλειστεί.

Ο "Δικέφαλος του Βορρά" ήταν αποτελεσματικός και εκμεταλλεύτηκε πλήρως το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες και βρίσκεται πλέον με το 1,5 πόδι στη League Phase του Europa League, εκεί που τον περιμένει ήδη ο Ολυμπιακός.

Στη Super League έκανε ακόμη μία δύσκολη νίκη με 2-0 απέναντι στον Παναιτωλικό, δείχνοντας πως και στις "κακές" μέρες του μπορεί να κερδίζει, ενώ από την άλλη η Σάμροκ ήρθε ισόπαλη με 1-1 με την Γκάλγουεϊ, χάνοντας την ευκαιρία να ανέβει στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος.

Η κλήρωση του League Phase του Champions League

Το νέο Champions League συμπληρώθηκε και οι 36 ομάδες είναι έτοιμες να μπουν στο League Phase, σε μία διοργάνωση με περισσότερα παιχνίδια, χρήματα αλλά και θέαμα, με την καινούργια μπάλα να υπόσχεται πολλές συγκινήσεις ακόμη μία χρονιά.

Όλα αλλάζουν, με την κλήρωση να γίνεται ηλεκτρονικά και όχι με τα καθιερωμένα μπαλάκια να μην υπάρχουν, καθώς θα έπαιρνε περίπου... πέντε με έξι μέρες για να ολοκληρωθεί. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η σειρά των αγώνων και το πρόγραμμα θα γίνει γνωστή το Σάββατο.

Οι 36 ομάδες που θα βρεθούν στη League Phase του Champions League:

ΙΤΑΛΙΑ (5): Ίντερ, Αταλάντα, Γιουβέντους, Μίλαν, Μπολόνια 
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (5): Μπάγερν, Ντόρτμουντ, Λειψία, Λεβερκούζεν, Στουτγκάρδη
ΙΣΠΑΝΙΑ (4): Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Τζιρόνα
ΑΓΓΛΙΑ (4): Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Άστον Βίλα
ΓΑΛΛΙΑ (4): Παρί Σεν Ζερμέν, Μονακό, Μπρεστ, Λιλ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (2): Μπενφίκα, Σπόρτινγκ Λισαβόνας
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (2): Φέγενορντ, Αϊντχόφεν 
ΑΥΣΤΡΙΑ (2): Στουρμ Γκρατς, Σάλτσμπουργκ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ (1): Σαχτάρ Ντόνετσκ

ΒΕΛΓΙΟ (1): Μπριζ
ΣΚΩΤΙΑ (1): Σέλτικ
ΚΡΟΑΤΙΑ (1): Ντινάμο Ζάγκρεμπ
ΤΣΕΧΙΑ (1): Σπάρτα Πράγας
ΣΛΟΒΑΚΙΑ (1): Σλόβαν Μπρατισλάβα
ΣΕΡΒΙΑ (1): Ερυθρός Αστέρας
ΕΛΒΕΤΙΑ (1): Γιουνγκ Μπόις

Αναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας:

19:00 COSMOTE SPORT 1 Κλήρωση Champions League - League Phase
20:00 NOVASPORTS 1 Χιρόνα - Οσασούνα La Liga
21:00 COSMOTE SPORT 2 Παναθηναϊκός - Λανς Conference League
21:00 COSMOTE SPORT 9 Αλ Ιτιχάντ - Αλ Τσαβούν Roshn Saudi League
22:00 NOVASPORTS PRIME Σάμροκ Ρόβερς - ΠΑΟΚ Europa League
22:30 NOVASPORTS 1 Λας Πάλμας - Ρεάλ Μαδρίτης La Liga