Στις 4 Μαρτίου του 2024 το βόλεϊ βυθίστηκε σε βαρύ πένθος καθώς η εμβληματική αθλήτρια του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδος, Ρούξι Ντουμιτρέσκου άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 46 ετών μετά από ανακοπή καρδιάς. Το σοκ στον "πράσινο" σύλλογο απερίγραπτο. Το "τριφύλλι" θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της, ανακοίνωσε τη διεξαγωγή φιλικού στις 14 Σεπτεμβρίου στο κλειστό της Λεωφόρου με τα Βριλλήσια στο οποίο θα αποσύρει και τη φανέλα της.

Φιλικό από τον Παναθηναϊκό προς τιμήν της Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Τα Βριλλήσια ήταν η ομάδα που έφερε και στην Ελλάδα την Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Την μεγάλη βολεϊμπολίστρια που έγραψε τη δική της ιστορία στο ελληνικό βόλεϊ. Θεωρείται μια "σημαία" της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού την υπηρέτησε για μια επταετία (2003-2010) όπου είχε τη τιμή να φορέσει και το περιβραχιόνιο της αρχηγού.

Μάλιστα, η αγάπη της για την Ελλάδα ήταν τέτοια που αποφάσισε να ενταχθεί στην Εθνική Ελλάδος όπου και αγωνίστηκε με το εθνόσημο για πέντε χρόνια (2004-2009). Από τις κορυφαίες στιγμές της όταν και συμμετείχε στους αξέχαστους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004.

Ο Παναθηναϊκός και τα Βριλλήσια θα ενώσουν τις... δυνάμεις τους σ' ένα ξεχωριστό φιλικό στις 14 Σεπτεμβρίου στο κλειστό της Λεωφόρου όπου οι "πράσινοι" θα αποσύρουν και τη φανέλα της η οποία όπως τόνισαν στην ανακοίνωσή τους, "θα πάει για πάντα στο πάνθεον των πράσινων θρυλικών μορφών που έχουν τιμήσει το τριφύλλι".


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού

"Η αλησμόνητη Ρούξι Ντουμιτρέσκου θα παραμείνει για πάντα ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία του γυναικείου τμήματος βόλεϊ του Παναθηναϊκού και ο Σύλλογος θα την τιμήσει με τον δικό του τρόπο.

Η διοίκηση του Συλλόγου αποφάσισε να διοργανώσει φιλικό ματς στο κλειστό της Λεωφόρου κόντρα στα Βριλήσσια, που ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα που αγωνίστηκε η Ρούξι Ντουμιτρέσκου σε έναν ξεχωριστό αγώνα.

Στο περιθώριο της αναμέτρησης θα γίνει η απόσυρση της φανέλας της Ρούξι, η οποία θα πάει για πάντα στο πάνθεον των πράσινων θρυλικών μορφών που έχουν τιμήσει το «τριφύλλι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα τιμηθούν μέλη της οικογένειας της Ρούξι Ντουμιτρέσκου και αναμφίβολα θα είναι ένας ξεχωριστός αγώνας για τη μνήμη της Αρχηγού".