Από... νωρίς ήρθε η απώλεια βαθμών για την Ατλέτικο Μαδρίτης στη φετινή La Liga! Οι "ροχιμπλάνκος" μετά την ισοπαλία στο ματς πρεμιέρας με τη Βιγιαρεάλ, δεν κατάφεραν ούτε κόντρα στην Εσπανιόλ να πάρει τους τρεις βαθμούς αν και ήταν ανώτερη και σπατάλησε πολλές ευκαιρίες για γκολ. Από την άλλη, η Αθλέτικ Μπιλμπάο... χαμογελά καθώς πήρε τους πρώτους της τρεις βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Η Εσπανιόλ μπλόκαρε την Ατλέτικο, πρώτη νίκη για Αθλέτικ στη La Liga

Οι φίλαθλοι που έδωσαν το παρών στο Μετροπολιτάνο και έχουν μεγάλες βλέψεις από την Ατλέτικο Μαδτρίτης τη φετινή σεζόν, είδαν την ομάδα τους μετά τη νίκη τους την 2η αγωνιστική κόντρα στην Τζιρόνα να μένουν στο μηδέν απέναντι στην Εσπανιόλ για την 3η αγωνιστική. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμέονε αν και θα έλεγε κανείς ότι πραγματοποιήσε μια ισοπεδωτική εμφάνιση καθώς δημιούργησε 25 τελικές και έχασε 6 μεγάλες ευκαιρίες για γκολ, δεν κατάφερε να βάλει ποτέ τη μπάλα στα δίχτυα.

Η απώλεια βαθμών από τόσο νωρίς και οι 2 ισοπαλίες σε 3 παιχνίδια βρίσκουν τους "ροχιμπλάνκος" στο - από την κορυφή και στην 4η θέση πίσω από τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και την Θέλτα του Τάσου Δουβίκα που έχει εντυπωσιάσει με το ποδόσφαιρο που παίζει.

Κοντράστ συναισθημάτων για την Αθλέτικ Μπιλμπάο που πετά στα... ουράνια μετά το πρώτο της τρίποντο! Μετά την ισοπαλία της με την Χετάφε και την ήττα της από τη Μπαρτσεόνα, η ισπανική ομάδα κατάφερε να "λυγίσει" την Βαλένθια, με τον Πράδος να πετυχαίνει το "χρυσό" γκολ που έκρινε τη νίη με 1-0. Στους 4 βαθμούς έφτασε η Αθλέτικ.

Μεγάλο διπλό της Αλαβές, "λευκή" ισοπαλία στο Βαγιαδολίδ - Λεγανές

Η Αλαβές κατάφερε να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο την κόκκινη της Ρεάλ Σοσιεδάδ που έμεινε με 10 παίκτες από νωρίς λόγω της αποβολής του Ογιαρθαμπάλ στο 29' και αν και είδες τους γηπεδούχους να προηγούνται με γκολ του Μέντεθ στο 32', πέρασαν στην... αντεπίθεση. Αφού ισοφάρισαν στο 45+5' με πέναλτι, ο Μαρτίνεθ πέτυχε το πολυπόθητο γκολ στο 77' και με 1-2 "απέδρασαν" με τους τρεις βαθμούς πανηγυρίζοντας σπουδαίο διπλό.

Στο "μηδέν" (0-0) κόλλησαν Βαγιαδολίδ και Λεγανές. Αν και οι γηπεδούχοι δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για γκολ, είδαν τους φιλοξενούμενους να αντέχουν στην πίεση και να φεύγουν από την έδρα τους με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Βιγιαρεάλ - Θέλτα 4-3 (26' Καρδόνα, 60' Μπάρι, 64' αυτ. Τζαΐλσον, 90+10' Παρέχο / 12' Ιγκλέσιας, 31' Μινγκέθα, 80' Στάρφελτ)
Μαγιόρκα - Σεβίλλη 0-0
Ράγιο - Μπαρτσελόνα 1-2 (10' Λόπεθ / 60' Πέδρι, 82' Όλμο)
Βαγιαδολίδ - Λεγκανές 0-0
Αθλέτικ - Βαλένθια 1-0 (45' Πράδος)
Ατλέτικο - Εσπανιόλ 0-0
Σοσιεδάδ - Αλαβές 1-2 (32' Μέντες / 45+5' Βιγιαλίμπρε, 77' Μαρτίνες)
29/8 20:00 Ζιρόνα - Οσασούνα
29/8 22:30 Λας Πάλμας - Ρεάλ