Η αποκάλυψη του Νιχάτ Καβεχτσί για τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς σχετικά με το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Γουίλφριντ Ζαχά, ήρθε να "φωτογραφίσει" τις κινήσεις που πραγματοποιούν οι "ερυθρόλευκοι"... κάτω από τα ραντάρ των ΜΜΕ για την ολοκλήρωση του ρόστερ τους. 

Γιατί όσο οδεύουμε προς το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου (σ.σ. ο Ολυμπιακός πρέπει να παραδώσει τη λίστα του για τους αγώνες του Europa League μέχρι την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου) είναι φανερό ότι οι κάτοχοι του Conference League στοχεύουν σε... πολύ ψηλά ράφια της αγοράς για να αποκτήσουν παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά στην ιστορική σεζόν των 100 ετών από την ίδρυση του συλλόγου. 

Ζαχά, Γουίλιαν... και στόχοι που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας

Οι αποφάσεις που έχουν λάβει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σε συνεργασία με τους υπευθύνους που "τρέχουν" το μεταγραφικό σχεδιασμό είναι οριστικές: Θα αποκτηθούν δεδομένα δύο ποδοσφαιριστές που θα είναι σε θέση να εκτοξεύσουν τους ποιοτικούς δείκτες της μεσοεπιθετικής λειτουργίας της ομάδας του. 

Ο Ζαχά ανήκει στη συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά όπως γίνεται αντιληπτό δεν είναι καθόλου εύκολη περίπτωση. Απλά το timing της διαμάχης του με τον προπονητή της Γαλατασαράι και οι πολύ κακές σχέσεις που έχει με τον Οκάν Μπουρούκ ευνοεί τα σχέδια υποψήφιων αγοραστών ενός ποδοσφαιριστή που έχει αφήσει επί σειρά ετών το στίγμα του σε πολύ υψηλό επίπεδο. 

Το πρωί της Πέμπτης μάλιστα - σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ - κλήθηκε εσπευσμένα ο μάνατζερ του Γάλλου στην Κωνσταντινούπολη για να λύσει το συμβόλαιό του με τη Γαλατά. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, αλλά επειδή πρόκειται για έναν παίκτη που θα είναι περιζήτητος - ειδικά αν μείνει ελεύθερος - θα πρέπει να αναμένονται οι οριστικές εξελίξεις. Αν, βέβαια, υλοποιηθεί η συγκεκριμένη μεταγραφή, γίνεται αντιληπτό ότι θα πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές ελληνικής ομάδας! 

Για να μην εμπλακούμε, όμως, σε ακατάσχετη ονοματολογία, ο Ολυμπιακός παρακολουθεί την περίπτωση του Ζαχά, εκείνη του Γουίλιαν, δεν έχει εγκαταλείψει ακόμη το σενάριο επιστροφής του Ποντένσε, αλλά πραγματοποιεί κινήσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, όπως το συνηθίζει τα τελευταία χρόνια αποφεύγοντας να δώσει... μορφή σίριαλ στις μεταγραφικές του υποθέσεις. 

Θα αποκτήσει ο Ολυμπιακός στόπερ και αριστερό μπακ; 

Σε κάθε περίπτωση η απόκτηση των δύο ποδοσφαιριστών είναι δεδομένη. Τα ονόματά τους απομένει να διαλευκανθούν κι αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί ακόμη και στο... παρά πέντε, ακόμη δηλαδή και στις 3 Σεπτεμβρίου. Γιατί ναι μεν ο Ολυμπιακός "δουλεύει" εδώ και καιρό πολλές εξαιρετικές και δύσκολες υποθέσεις, αλλά τις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου το ντόμινο που επηρεάζει τις κινήσεις όλων των ευρωπαϊκών ομάδων είναι καταιγιστικό. 

Για παράδειγμα η απόκτηση δεξιοπόδαρου στόπερ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ενδιαφέρον που θα υπάρξει τα επόμενα 24ωρα για τον Μπιανκόν. Αν ο Γάλλος μείνει κάτοικος Πειραιά, στόπερ δεν θα αποκτηθεί καθώς ο Ολυμπιακός μοιάζει αρκετά γεμάτος στη συγκεκριμένη θέση με Κάρμο, Πιρόλα, Ρέτσο, Μπιανκόν, Κουτσίδη. 

Σε ότι αφορά τη μεταγραφή αριστερού μπακ, αυτή θα πραγματοποιηθεί μόνο αν πειστεί ο Μεντιλίμπαρ ότι θα είναι καλύτερος του Ορτέγκα, γιατί ο Βάσκος πιστεύει πολύ στην αξία του Αργεντινού. 

Η άγνωστη παράμετρος Έσε και Νιουκάστλ

Σε μια μεταγραφική περίοδο, βέβαια, υπάρχουν γεγονότα που μπορούν να φέρουν... άνω - κάτω τον προγραμματισμό μιας ομάδας. Τις τελευταίες μέρες υπήρξαν πληροφορίες που εμφάνιζαν τη Νιουκάστλ έτοιμη να καταθέσει επίσημη πρόταση για την απόκτηση του Σαντιάγκο Έσε. Με τις μεταγραφές στην Premier League να ολοκληρώνονται την 1η Σεπτεμβρίου, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πως θα αντιδράσει ο Ολυμπιακός αν εμφανιστούν οι "καρακάξες" με μια πρόταση που θα ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ για τον Αργεντινό. 

Αν πάντως υπάρξει πώληση τις τελευταίες μέρες, δεδομένα θα υπάρξει και πρόσθετη μεταγραφή. Απλά όσο πλησιάζουμε το Σαββατοκύριακο και δεν έχει προκύψει επίσημη πρόταση στα γραφεία της πειραϊκής ΠΑΕ, τόσο απομακρύνεται το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.