Η νέα εποχή των διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης στο "Γκριμάλντι Φόρουμ" του Μονακό, με τη διεξαγωγή της κλήρωσης του νεοσύστατου League Stage του UEFA Champions League και το νέο διασκευασμένο ύμνο των αστεριών του ευρωπαϊκού και παγκοσμίου ποδοσφαίρου να καλοσωρίζει εκατομμύρια φιλάθλους στο Πριγκιπάτο με τη φωνή της διάσημης Ουαλής σοπράνο Κάθριν Τζένκινς. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3sj15hfp4b5)

Οι 36 ομάδες από 16 διαφορετικές χώρες που θα συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει στις 16 Σεπτεμβρίου έμαθαν το μονοπάτι τους και τους οκτώ αντιπάλους που θα αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης (δίνοντας τέσσερα παιχνίδια εντός και τέσσερα εκτός έδρας)σε μια κλήρωση πολύ διαφορετικές απ' όσες είχαμε συνηθίσει τις προηγούμενες δεκαετίες, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της έγινε ηλεκτρονικά. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3sjk53nz6qp)

UEFA Champions League: Αυτά είναι τα μεγάλα ντέρμπι που θα ζήσουμε στο League Stage

Ένας από τους στόχους της UEFA - με την υλοποίηση του νέου format - ήταν η αύξηση του ενδιαφέροντος στην πρώτη φάση και η διεξαγωγή περισσότερων ντέρμπι ανάμεσα στα "μεγαθήρια" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Κι αν ρίξει κανείς μια ματιά στα παιχνίδια που θα απολαύσουμε στις 8 αγωνιστικές του League Stage, τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας... μάλλον πρέπει να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Ούτως ή άλλως από την αρχή της κλήρωσης έδειξαν να... διασκεδάζουν αφάνταστα με το νέο format, παρουσιάζοντας ένα υπέροχο χιουμοριστικό... αυτοσαρκαστικό βίντεο με πρωταγωνιστές τον Ντελ Πιέρο, τον Ρόδρι, τον Μπουφόν και κυρίως τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς να... δίνει ρεσιτάλ ζητώντας τα ρέστα από τον Αλεξάντερ Τσέφεριν! 

Μόνο η ατάκα του Κριστιάνο Ρονάλντο που συνέκρινε το Τσάμπιονς Λιγκ με την... κέτσαπ, έβγαλε περισσότερο γέλιο στην αίθουσα!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3sjghqm2s0h)

Ποια είναι, όμως, τα μεγαλύτερα παιχνίδια που προέκυψαν από την κλήρωση; Πάρτε ανάσα... και μετρήστε: Ρεάλ - Μίλαν, Λίβερπουλ - Ρεάλ, Μάντσεστερ Σίτι - Ίντερ, Παρί Σεν Ζερμέν - Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους - Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν - Παρί Σεν Ζερμέν, Μπάγερν - Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν - Άρσεναλ, Μίλαν - Λίβερπουλ, Ίντερ - Άρσεναλ και η λίστα μοιάζει ατελείωτη...  

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3sjuazhufrt)

Οι αντίπαλοι των "μεγάλων δυνάμεων" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Το στοιχείο της κλήρωσης που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις 36 ομάδες είναι φυσικά οι οκτάδες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν κυρίως οι βασικές διεκδικήτριες του στέμματος. Κι αυτό γιατί εκτός από την εξασφάλιση μιας θέσης στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας (που οδηγεί απ' ευθείας στους "16") τεράστια σημασία έχει και η κατάκτηση της πρώτης και της δεύτερης θέσης του League Stage, καθώς οι δύο ομάδες που θα τις καταλάβουν θα γνωρίζουν ότι δεν θα τεθούν αντιμέτωπες μέχρι τον τελικό. 

Οι 36 ομάδες, λοιπόν, έμαθαν τις οκτώ αντιπάλους τους, αλλά θα μάθουν τη σειρά των αγώνων τους το Σάββατο 31/8 όταν η UEFA θα ανακοινώσει το πλήρες πρόγραμμα των οκτώ αγωνιστικών. 

Ποιες ομάδες, όμως, θα αντιμετωπίσουν οι "μεγάλες δυνάμεις" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου; 

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Εντός: Ντόρτμουντ, Μίλαν, Σάλτσμπουργκ, Στουτγκάρδη 
Εκτός: Λίβερπουλ, Αταλάντα, Λιλ, Μπρεστ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
Εντός: Ίντερ, Μπριζ,Φέγενορντ, Σπάρτα Πράγας
Εκτός: Παρί Σεν Ζερμέν, Γιουβέντους, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Σλόβαν Μπρατισλάβα

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ
Εντός: Παρί Σεν Ζερμέν, Μπενφίκα, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Σλόβαν Μπρατισλάβα
Εκτός: Μπαρτσελόνα, Σαχτάρ, Φέγενορντ, Άστον Βίλα

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
Εντός: Μάντσεστερ Σίτι, Ατλέτικο Μαδρίτης, Αϊντχόφεν, Τζιρόνα
Εκτός: Μπάγερν, Άρσεναλ, Σάλτσμπουργκ, Στουτγκάρδη 

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
Εντός: Ρεάλ, Λεβερκούζεν, Λιλ, Μπολόνια 
Εκτός: Λειψία, Μίλαν, Αϊντχόφεν, Τζιρόνα

ΙΝΤΕΡ
Εντός: Λειψία, Άρσεναλ, Ερυθρός Αστέρας, Μονακό
Εκτός: Μάντσεστερ Σίτι, Λεβερκούζεν, Γιουνγκ Μπόις, Σπάρτα Πράγας 

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
Εντός: Μπαρτσελόνα, Σαχτάρ, Σέλτικ, Στουρμ Γκρατς
Εκτός: Ρεάλ Μαδρίτης, Μπριζ, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Μπολόνια

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Εντός: Μπάγερν, Αταλάντα, Γιουνγκ Μπόις, Μπρεστ
Εκτός: Ντόρτμουντ, Μπενφίκα, Ερυθρός Αστέρας, Μονακό

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ
Εντός: Ίντερ, Μίλαν, Σάλτσμπουργκ, Σπάρτα Πράγας
Εκτός: Λίβερπουλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Φέγενορντ, Μπρεστ

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Εντός: Λειψία, Λεβερκούζεν, Λιλ, Σλόβαν Μπρατισλάβα
Εκτός: Παρί Σεν Ζερμέν, Μπενφίκα, Σάλτσμπουργκ, Σπάρτα Πράγας

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
Εντός: Μάντσεστερ Σίτι, Μπενφίκα, Αϊντχόφεν, Στουτγκάρδη
Εκτός: Λειψία, Μπριζ, Λιλ, Άστον Βίλα

ΑΡΣΕΝΑΛ
Εντός: Παρί Σεν Ζερμέν, Σαχτάρ, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Μονακό
Εκτός: Ίντερ, Αταλάντα, Τζιρόνα, Σπόρτινγκ Λισαβόνας

ΜΙΛΑΝ
Εντός: Λίβερπουλ, Μπριζ, Ερυθρός Αστέρας, Τζιρόνα
Εκτός: Ρεάλ, Λεβερκούζεν, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Σλόβαν Μπρατισλάβα

Τα παιχνίδια του League Stage του UEFA Champions League θα ξεκινήσουν το τριήμερο 16-18 Σεπτεμβρίου και η τελευταία αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 29 Ιανουαρίου με όλα τα παιχνίδια να διεξάγονται ίδια μέρα και ώρα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες του συστήματος διεξαγωγής του League Stage του Champions League, αλλά και του Europa και του Conference League, με τις δικές τους κληρώσεις να διεξάγονται την Παρασκευή 30/8. 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τις αντιπάλους όλων των ομάδων στο League Stage του Champions League. 

Το βραβείο του Αλεξάντερ Τσέφεριν στον θρυλικό Τζιανλουίτζι Μπουφόν

Η βραδιά, βέβαια, που παραδοσιακά "ανοίγει" την αυλαία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων δεν περιλάμβανε μόνο την κλήρωση αλλά και δύο εξαιρετικά σημαντικές βραβεύσεις. Η πρώτη αφορούσε το βραβείο που απονέμει κάθε χρόνο ο πρόεδρος της UEFA, με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν να επιλέγει φέτος να το παραδώσει στα χέρια του θρυλικού Τζιανλουίτζι Μπουφόν. 

"Ο Τζίτζι δεν ήταν απλά ένας συμπαίκτες, αλλά ένας πατέρας, ένας δάσκαλος για όλους τους παίκτες που έπαιξε μαζί. Για μένα ο καλύτερος τερματοφύλακας στην ιστορία του ποδοσφαίρου", ήταν τα λόγια του Αλεξάντερ Τσέφεριν. 

Η βράβευση του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Μονακό

Η δεύτερη βράβευση αφορούσε και το πρόσωπο της βραδιάς στο Πριγκιπάτο. Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί ο Κριστιάνο Ρονάλντο επικράτησε... υστερία! 

Ο σκόρερ 140 γκολ στο UEFA Champions League αποθεώθηκε από τον Αλεξάντερ Τσέφεριν, με τον Πορτογάλο να... γυαλίζει το βραβείο του και να χαμογελά όταν άκουσε τον πρόεδρο της UEFA να ζητά... την επιστροφή του στα ευρωπαϊκά γήπεδα! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3sj5pxj9ogh)