Ήταν γνωστό εδώ και αρκετές ημέρες, πλέον έγινε και επίσημο με τη Ρεάλ Μαδρίτης να ανακοινώνει το τέλος της συνεργασίας της με τον Γκερσόν Γιαμπουσέλε, ο οποίος πήρε την απόφαση να αφήσει τη Euroleague για να συνεχίσει την καριέρα του στο ΝΒΑ.

Αφήνει τη Euroleague για το NBA ο Γιαμπουσέλε

Την απόφαση να επιστρέψει στο NBA μετά από πέντε χρόνια απουσίας πήρε ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε, ο οποίος μετά τις απίστευτες εμφανίσεις του στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 βρέθηκε στο στόχαστρο ομάδων από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο Γάλλος φόργουορντ θα αναγκαστεί να μπει... μέσα αναφορικά με τα οικονομικά δεδομένα, καθώς θα πληρώσει κι από την... τσέπη του για να μπορέσει να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα με τους Φιλαδέλφεια Σίξερς που έχουν ενισχυθεί τρομακτικά στο μεταγραφικό κομμάτι.

Η ύπαρξη των Ταϊρίς Μάξει και Τζοέλ Εμπίντ έρχεται να συμπληρωθεί με τον τρομερό Πολ Τζορτζ στις θέσεις των φόργουορντ, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το επίπεδο στην ομάδα. Ο Γιαμπουσέλε γνωρίζει από πρωταθλητισμό, καθώς στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στους Μπόστον Σέλτικς.

Ο Γάλλος μπασκετμπολίστας κατέκτησε μία φορά το τρόπαιο της Euroleague, δύο φορές το ισπανικό πρωτάθλημα, μία φορά το κύπελλο και άλλες τρεις φορές το Super Cup Ισπανίας με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ έχει μείνει στην ιστορία για τη... λαβή στον Ντάντε Έξουμ.

Συνολικά στη Euroleague έχει αγωνιστεί σε 124 ματς έχοντας κατά μέσο όρο 10.8 πόντους, 4.4 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ, σουτάροντας με 57% στα δίποντα, 41% στα τρίποντα και 77% στις βολές φορώντας και τη φανέλα της Βιλερμπάν στο παρελθόν.