Η πρώτη ημέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων 2024 στέφθηκε με απόλυτα επιτυχία για τους Έλληνες αθλητές, με τις αθλητικές μεταδόσεις να ρίχνουν το βάρος τους στη δεύτερη "στροφή" της διοργάνωσης, με το μπότσια και το Τάε κβον ντο να έχουν τη δική τους τιμητική.

Οι ελληνικές συμμετοχές τη δεύτερη μέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων 2024

Έτοιμοι για ακόμη μία επιτυχία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες είναι οι Έλληνες αθλητές, μετά την πολύ καλή πρώτη ημέρα. Συνεχίζει την προσπάθεια του στο μπότσια, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, ο οποίος ξεκίνησε με το... δεξί τις υποχρεώσεις του, επικρατώντας με 5-2 του Γάλλου Ζιλ Μενάρ.

Εξαιρετική στο πρώτο της παιχνίδι στη διοργάνωση και τη κατηγορία BC4 ήταν η Χρυσή Μόρφη Μέτζου, η οποία αν και αντιμετώπισε μεγάλη αντίσταση από την Αναμαρία Άραμπασιτς - που είναι από την Κροατία - κατάφερε να επικρατήσει με 5-4 στο φινάλε.

Η τρίτη ελληνική συμμετοχή στο μπότσια είναι για την Άννα Ντέντα, η οποία έχοντας τη βοήθεια της ramp operator, Χριστίνα Ντέντα θα αγωνιστεί στο δεύτερο παιχνίδι της στη διοργάνωση, με στόχο να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις που δίνουν πρόκριση για τα προημιτελικά.

Τη προσπάθεια της για διάκριση στο Τάε κβον ντο των -65 κιλών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες θα ξεκινήσει η Χριστίνα Γκέντζου, η οποία θα αγωνιστεί στη κατηγορία 44 και θα ξεκινήσει από τη φάση των "16", με αρχικό στόχο τα προημιτελικά. 

Η τελευταία ελληνική συμμετοχή στη δεύτερη μέρα της διοργάνωσης, έρχεται από το αγώνισμα της σκοποβολής και συγκεκριμένα του αεροβόλου τουφεκιού, με τον Παναγιώτη Γιαννούκαρη να είναι έτοιμος για ακόμη μία διάκριση στην καριέρα του.


Αναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις των Ελλήνων αθλητών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες:

Τάε κβον ντο

11:01 (Χωρίς τηλεοπτική μετάδοση): Χριστίνα Γκέντζου

Μπότσια

13:50 (Χωρίς τηλεοπτική μετάδοση): Ατομικό γυναικών BC3 - Άννα Ντέντα (ramp operator Χριστίνα Ντέντα)
15:15 (Χωρίς τηλεοπτική μετάδοση): Ατομικό γυναικών BC4 - Χρυσή Μόρφη Μέτζου
18:00 (Χωρίς τηλεοπτική μετάδοση): Ατομικό ανδρών BC3 - Γρηγόρης Πολυχρονίδης (ramp operator Κατερίνα Πατρώνη)

Σκοποβολή

14:30 (Χωρίς τηλεοπτική μετάδοση): Αεροβόλο Τουφέκι 10μ. - Παναγιώτης Γιαννούκαρης