Στις κατάμεστες εξέδρες του "φλεγόμενου" ΟΑΚΑ οι εικόνες παρέπεμπαν στα χρόνια που ο Παναθηναϊκός της Ευρώπης υποχρέωνε μεγαθήρια της Γηραιάς Ηπείρου να υποκλίνονται μπροστά! Μια καταπράσινη λαοθάλασσα αποφασισμένη να οδηγήσει τους "πράσινους" σε μια μεγαλειώδη ανατροπή απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα όπως η Λανς του 31χρονου Γουίλ Στιλ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3slduv07qs1)

Τι χρειαζόταν το "τριφύλλι" στο χορτάρι; Να φανεί αντάξιο της κληρονομιάς του μύθου του Panathinaikos και να ανοίξει μετά από χρόνια τις πύλες μιας αξιομνημόνευτης ευρωπαϊκής διαδρομής που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει ολόκληρος ο σύλλογος, Και το φετινό Conference League (με το νέο format των διοργανώσεων της UEFA) προσφέρεται για όνειρα και μεγάλες φιλοδοξίες! 

Και εκεί ακριβώς θα βρεθεί το "τριφύλλι" μετά την επική ανατροπή του απέναντι στη Λανς με 2-0! Στο League Stage μιας διοργάνωσης που μπορεί να κυνηγήσει μια σπουδαία διάκριση! Μια πρόκριση που ήρθε χάρη στον ανίκητο Ντραγκόφσκι (τον τερματοφύλακα που εξελίσσεται στον ήρωα των μεγάλων βραδιών του "τριφυλλιού") αλλά και στη δεδομένη ατομική ποιότητα που... ξεχειλίζει στην πράσινη επίθεση με την άφιξη παικτών όπως ο Πελίστρι και ο Τετέ. 

Ο ανίκητος Ντραγκόφσκι κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο

Από το πρώτο παιχνίδι του "Φελίξ Μπολάρ" είχε φανεί η ποιοτική ανωτερότητα της Λανς στους περισσότερους συγκριτικούς αγωνιστικούς δείκτες των δύο ομάδων. Για να έφτανε στην πρόκριση ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν να στηριχτεί περισσότερο στην ατομική ποιότητα ορισμένων ποδοσφαιριστών του. Όπως το είχε πράξει πριν από μια εβδομάδα επί γαλλικού εδάφους με τη μυθική γκολάρα του Φώτη Ιωαννίδη που έκανε το γύρο του κόσμου, προκαλώντας επιφωνήματα θαυμασμού. 

Τον πρώτο ήρωα της βραδιάς τον βρήκε στο πρόσωπο - ποιου άλλου - του "κέρβερου" Ντραγκόφσκι. Του τερματοφύλακα που προκαλεί πλέον... τρόμο στους αντιπάλους του όποτε εκείνοι στήνουν την μπάλα στα έντεκα βήματα. Το ίδιο συνέβη και στο 14' όταν ο Μλαντένοβιτς ανέτρεψε με απρόσεκτο μαρκάρισμα τον Ντα Κόστα, αλλά ο Πολωνός είχε απάντηση στην εκτέλεση του Σοτοκά! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3slvpxgwbm1)

Κι αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά που χρειάστηκε να επέμβει στα πρώτα 45 λεπτά... 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3sm7a9adoxt)

Συνολικά η απόδοση του Ντραγκόφσκι και το 0-0 που αναβόσβηνε στα μάτριξ του ΟΑΚΑ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (και το οποίο άφηνε ορθάνοιχτη την πρόκριση), αλλά και η προσπάθεια όλων των παικτών να είναι συνεπείς στα ανασταλτικά τους καθήκοντα ήταν και τα μόνα ελπιδοφόρα σημάδια για τους φίλους του Παναθηναϊκού πριν την ανάπαυλα

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3smgipc3ka1)

Με τον Ντιέγκο Αλόνσο να θέλει να εκμεταλλευτεί το ολικό λίφτινγκ των φιλοξενούμενων στην άμυνά τους (εκεί που αναγκαστικά απουσίαζαν ο Κέβιν Ντάνσο που πουλήθηκε στη Ρόμα και ο Φακούντο Μεντίνα που είχε αποβληθεί στο πρώτο παιχνίδι) οι γηπεδούχοι επιχειρούσαν διαρκώς να τροφοδοτήσουν με βαθιά "γεμίσματα" τον Φώτη Ιωαννίδη, αλλά ο τρόπος που το έπρατταν ήταν τουλάχιστον ανορθόδοξος. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3sm8rbytifd)

Παρά το γεγονός ότι ο Ισπανός τεχνικός τοποθέτησε στο πλευρό του Έλληνα επιθετικού το δίδυμο Τετέ - Πελίστρι, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να βρεθεί ούτε μία φορά σε θέση βολής απέναντι στην εστία του Σαμπά, σε αντίθεση με τους Γάλλους που κυκλοφορώντας εξαιρετικά την μπάλα καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου "άγγιξαν" το γκολ πριν συμπληρωθεί καν το πρώτο δεκάλεπτο. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3slsrammb8x)

Ο Παναθηναϊκός έψαχνε τον... ήρωα της μιας στιγμής! 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς στους ίδιους ρυθμούς. Οι παίκτες της Λανς κυκλοφορούσαν την μπάλα, εκείνοι του Αλόνσο είχαν στο μυαλό τους να μην τους αφήσουν όσο το δυνατόν λιγότερο ελεύθερο πεδίο δράσης και όποτε οι Γάλλοι το έβρισκαν... έπεφταν στη "στάση Ντραγκόφσκι". Ο Πολωνός "ογκόλιθος" δεν έλεγε να νικηθεί, ακόμη και σε φάσεις που οι φιλοξενούμενοι... ετοιμάζονταν να πανηγυρίσουν! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3sn5nhlwau1)

Με τον τερματοφύλακά του ανίκητο, ο Αλόνσο χρειαζόταν έναν ακόμη ήρωα! Μια μόνο στιγμή για να φέρει... τούμπα το σενάριο της πρόκρισης και να βάλει "φωτιά" στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου. Και τον βρήκε στο πρόσωπο του Φακούντο Πελίστρι! Με μια υπέροχη προσπάθεια του νεαρού Ουρουγουανού, οι "πράσινοι" εκμεταλλεύτηκαν μερικά δευτερόλεπτα έλλειψης συντονισμού της γαλλικής άμυνας (λόγω της τριπλής αλλαγής που είχε πραγματοποιήσει ο Αλόνσο δευτερόλεπτα νωρίτερα) και το... ΟΑΚΑ εξεράγη! Το σκορ του πρώτου αγώνα είχε ισοφαριστεί! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3snarv5z6o1)

Το γκολ του Πελίστρι άλλαξε τα πάντα στο χορτάρι

Το γκολ του Πελίστρι, άλλαξε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο. Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να εμφανίζουν έντονα σημάδια νευρικότητας και άγχους στις προσπάθειές τους, ενώ οι παίκτες του Παναθηναϊκού ξεχείλιζαν πλέον από αυτοπεποίθηση και βρίσκονταν πιο συχνά με απειλητικές διαθέσεις στα καρέ του Σαμπά. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3sndikuappd)

Τα τελευταία λεπτά... έμοιαζαν με ροντέο! Και το σενάριο έμελλε να εξελιχθεί σε ονειρικό για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Μια ακόμη αντεπίθεση-φωτιά από την... έτερη σαϊτα, τον Τετέ και... 2-0! Μια νύχτα υπέρβασης βρισκόταν πλέον στην τελική της ευθεία! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3sntcsqwtn5)

Το θρίλερ, όμως, δεν είχε τελειωμό με τις δύο ομάδες να χάνουν τεράστιες ευκαιρίες να σκοράρουν κι άλλα γκολ και τελικά τον Ντραγκόφσκι να βάζει όπως το άξιζε την τελευταία πινελιά της βραδιάς με μια ακόμη σπουδαία επέμβαση! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3snzh8bb22x)

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τον Ντιέγκο Αλόνσο ένα κουβάρι με τους παίκτες του, τους 60.000 φίλους του "τριφυλλιού" να... ταξιδεύουν στα ουράνια και το ΟΑΚΑ να ετοιμάζεται για νέα ευρωπαϊκά ταξίδια! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3snwg8uthll)

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Μλαντένοβιτς, Ίνγκασον (79' Σένκεφελντ), Γεντβάι, Κώτσιρας (61' Βαγιανίδης), Αράο, Τσέριν (61' Μαξίμοβιτς), Μπακασέτας (61' Μαντσίνι), Τετέ, Πελίστρι (82' Τζούρισιτς), Ιωαννίδης. 
Λανς: Σαμπά, Σαρ (71' Χαϊντάρα), Κουσάνοφ, Γκραντίτ (87' Ν' Ζολά), Ντιούφ, Τόμασον, Μασάντο (71' Τσάβεζ), Φρανκόφσκι, Ντα Κόστα (67' Φουλίνι), Σαϊντ (67' Λασκαρί), Σοτοκά.