Στην League Phase του Europa Conference League θα υπάρχει και κυπριακή εκπροσώπηση καθώς η Ομόνοια πήρε την πολυπόθητη πρόκριση! Κάτι που η αλήθεια είναι ότι είχε εξασφαλίσει ήδη από το πρώτο παιχνίδι με την Ζίρα την οποία είχε "διαλύσει" με 6-0. Οι Κύπριοι που ήταν με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση, δεν χρειάστηκε καν να... πατήσουν το γκάζι στη ρεβάνς στο Αζερμπατζαϊάν.

Στη League Phase του Conference League Ομόνοια, Αστάνα και Ελσίνκι

Το παιχνίδι έμοιαζε διαδικαστικού χαρακτήρα, η Ομόνοια έπαιζε με... σβηστές τις μηχανές της, είδε την Ζίνα να σκοράρει με τον Αλεμάο στο 79' και να παίρνει τη νίκη με 1-0, μια νίκη που επί της ουσίας δεν σημαίνει τίποτα αφού η κυπριακή ομάδα είχε ήδη κάνει τη "δουλειά" από την Κύπρο και πλέον πηγαίνει... φορτσάτη στη League Phase της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η Αστάνα αν και ηττήθηκε με 2-0 στην έδρα της Μπραν στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα playffs του Europa Conference League, ήταν αποφασισμένη να αναρέψει την εις βάρος της κατάσταση στο "σπίτι" της με την στήριξη των οπαδών της. Και το κατάφερε! Τρία γκολ ήθελε και... ήρθαν. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Τσινεντού που σκόραρε δις (60', 81'), αυτός όμως που επί της ουσίας χάρισε τη νίκη ήταν ο Καρίμοφ που πέτυχε το "χρυσό" γκολ πρόκρισης στο 90++1'.

H Eλσίνκι είχε αναδειχθεί ισόπαλη (2-2) σε χορταστικό παιχνίδι στην έδρα της Κλάκσβικ και στη ρεβάνς βρέθηκε από την κόλαση στον... παράδεισο. Αν και είδε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με τον Φρέντρικσμπεργκ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο όταν και αποβλήθηκε ο αντίπαλος της, Γιαμπερέ στο 61ο λεπτό. 

Η επική ανατροπή πραγματοποιήθηκε από το 90λεπτο (!) και μετά! Αφού ο Τομάς ισοφάρισε σε 1-1 στο 90', ο Έργουιν σαν από... μηχανής Θεός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 90+3' και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών.