Κοντράστ συναισθημάτων για δυο κυπριακές ομάδες στα Κύπελλα Ευρώπης! Ο ΑΠΟΕΛ αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι από τη Ρίγα στα playoffs του Europa League μετά το 2-1 της κανονικής διάρκειας, σε αντίθεση με την Πάφο που με επιβλητική εμφάνιση έκανε σπουδαία ανατροπή και συνεχίζει το ευρωπαϊκό της ταξίδι στη League Phase του Europa Conference League.

Αποκλείστηκε από το Europa League ο ΑΠΟΕΛ, συνεχίζει στη League Phase του Conference η Πάφος

2-1 είχε ηττηθεί ο ΑΠΟΕΛ στη Λετονία, 2-1 έμελλε να είναι το σκορ της κανονικής διάρκειας με τη Ρίγα Φουτμπόλα και στην Κύπρο. Η κυπριακή ομάδα αιφνιδιάστηκε όταν και είδε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 0-1 στο 40' με γκολ του Ικαούνιεκς όμως στη συνέχεια πέρασε στην... αντεπίθεση. Αφού ισοφάρισε σε 1-1 στο 75' με τον Σούσιτς, ένας Έλληνας ήταν αυτός που την κράτησε "ζωντανή" στο κόλπο της πρόκρισης.

Ο Αναστάσιος Δώνης που με δικό του γκολ στο 90+4' ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα εν μέσω αποθέωσης και έστειλε τον ΑΠΟΕΛ στην παράταση. Εκεί που θα τα έπαιζε όλα για... όλα. Οι δυο ομάδες δεν κατάφεραν να λύσουν τις διφορές τους μέχρι το 120' με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στη... ρώσικη ρουλέτα. ο ΑΠΟΕΛ "λύγισε" στη διαδικασία των πέναλτι με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τη συνέχεια του Europa League. Σάρφο και Ντβάλι έχασαν τα πέναλτι για τους γηπεδούχους.

Από την άλλη, η Πάφος έκανε μεγάλη ανατροπή και πήρε το εισιτήριο για τη League Phase του Europa Conference League. Αν και είχε ηττηθεί με 1-0 από την Κλουζ στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, στη ρεβάνς όχι απλά έβγαλε αντίδραση αλλά μετέτρεψε την αναμέτρηση σε... υγιεινό περίπατο! Πήρε τη νίκη με 3-0 παίζοντας φοβερό ποδόσφαιρο με απόλυτα κυρίαρχη εμφάνιση.

Ο Τζάτζα άνοιξε τον δρόμο για την... ανατροπή στο 28' οπου έγραωε το 1-0, ενώ ο Γκόλνταρ στο 31' έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 που έβλε τις βάσεις για πρόκριση. Στο δεύτερο μέρος, οι Κύπριοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, φύλαγαν τα μετόπισθεν, ενώ στο 49' "σφράγισαν " την υπόθεση πρόκριση με τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Τάνκοβιτς ο οποίος ευστόχησε από την άσπρη βούλα και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Η Νόα, η ομάδα που απέκλεισε την ΑΕΚ στον γ' προκριματικό του Europa Conference League, πήρε την πρόκριση στη League Phase με... επικό τρόπο. Αφού στο πρώτο ματς σε σαρωτική εμφάνιση επιβλήθηκε της Ρουζόμπεροκ με 3-0, στη ρεβάνς έγιναν τα... απίστευτα. Έχανε με 3-0 μέχρι το 71', έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 69' λόγω κόκκινης του Σάντος όμως είδε τον Αία να την... λυτρώνει στο 88' και της χαρίζει την πρόκριση με το τελικό 3-1.

Η Τράμπζονσπορ μετά το 0-0 στην έδρα της Ζανκτ Γκάλεντ, αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης και οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου "έσπασαν" καρδιές και οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να επικρατήσουν με 5-4 και να αφήσουν τους Τούρκους εκτός συνέχειας στο Conference League.