Να φύγει χωρίς απώλειες ήθελε ο ΠΑΟΚ στην Ιρλανδία κόντρα στη Σάμροκ Ρόβερς. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" έχοντας προίκα το 4-0 του πρώτου αγώνα έκανε συντήρηση δυνάμεων απέναντι στους γηπεδούχους, επικράτησε με 2-0 και πήρε την πρόκριση για το League Phase του Europa League.

Χαμένες ευκαιρίες για τον ΠΑΟΚ να προηγηθεί στο ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να είναι πολύ επικίνδυνος στα πρώτα λεπτά, δείχνοντας πως θέλει να καθαρίσει από νωρίς και να αποφύγει τις περιπέτειες. Την πρώτη ευκαιρία την είχε ο Ντεσπόντοφ, με τον Βούλγαρο να σουτάρει από πλάγια αλλά είδε τη μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ.

Ο "Δικέφαλος του Βορρά" έφτασε πολύ κοντά στο 0-1 στο 10ο λεπτό με τον Ζίβκοβιτς αρχικά να σουτάρει και να αποκρούει ο Πελς, με τον τερματοφύλακα της Σάμροκ στην επαναφορά να σταματάει σε εξ' επαφής σουτ τον Οζντόεφ, κρατώντας το "μηδέν" στην ομάδα του.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου φρόντισαν να κρατήσουν τη μπάλα για να ελέγξουν το ρυθμό του παιχνιδιού, καθώς οι γηπεδούχοι έδειχναν πως μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι στην αντεπίθεση και σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν να ρισκάρουν.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που απείλησαν για τρίτη φορά την εστία του Πελς, με τον Ντεσπόντοφ να είναι πάλι ο πρωταγωνιστής. Ο δαιμόνιος εξτρέμ του ΠΑΟΚ εκτέλεσε πολύ καλά το φάουλ, αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων ήταν εκεί, διατηρώντας το 0-0 που έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Οζντόεφ ξεκλείδωσε την άμυνα της Σάμροκ Ρόβερς κι έβαλε μπροστά τον ΠΑΟΚ

Στο δεύτερο μέρος η Σάμροκ Ρόβερς μπήκε πιο δυνατά, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία για το 1-0 με τιν Κοτάρσκι να είναι εκεί για να διώξει σε κόρνερ την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κάβανο από αρκετά πλάγια στη πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία των γηπεδούχων στο παιχνίδι.

Η φάση αυτή σαν να... ξύπνησε τους παίκτες του ΠΑΟΚ, οι οποίοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία για το γκολ στο 58ο λεπτό, καθώς μετά από εξαιρετική συνεργασία από τα αριστερά, ο Τισουντάλι βρέθηκε σε απόστασης βολής, αλλά το σουτ πήγε πολλά μέτρα άουτ.

Το πολυπόθητο γκολ τελικά ήρθε για τον "Δικέφαλο του Βορρά" στο 64ο λεπτό με τον Οζντόεφ, ο οποίος πήρε την ασίστ του Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος εξτρέμ των "ασπρόμαυρων" πρώτα αστόχησε σε τετ α τετ και στη συνέχεια βρήκε τον Ρώσο, ο οποίος από κοντά έκανε το 0-1.

Σκόραρε ο Ντεσπόντοφ κι έστειλε τον ΠΑΟΚ στο League phase του Europa League

Όσο περνούσε ο χρόνος, ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποφάσισε να φρεσκάρει την ομάδα μεσοεπιθετικά και του βγήκε σε απόλυτο βαθμό, καθώς στο 75ο λεπτό ο Ντεσπόντοφ - που ήταν ο μοναδικός που έμεινε στο ματς - αυτή τη φορά ήταν εύστοχος για το 2-0.

Την ευκαιρία να κάνει τρία τα τέρματα του ΠΑΟΚ έχασε ο Τάισον στο 85ο λεπτό, με τον Βραζιλιάνο ζογκλέρ να εκμεταλλεύεται την πολύ ωραία κίνηση του Κωνσταντέλια, αλλά το πλασέ του το έδιωξε ο τερματοφύλακας της Σάμροκ, που είναι και ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του.


Σάμροκ Ρόβερς (Στ. Μπράντλι): Πελς, Κλίρι, Λόπες, Κάβανο (64' Γκρέις), Τάουελ, ΜακΈνεφ, Ο’Νιλ (65' Νούμαν), Ο’Σάλιβαν Μπερνς (64' Φαρούτζια), Μπάιρν (65' Ντίλον), ΜακΝάλτι (65' Μπέρκ)

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Γιόνι, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα (76' Ράφα Σοάρες), Καμαρά, Οζντόεφ (71' Σβαμπ), Ντεσπόντοφ, Μουργκ (71' Τάισον), Ζίβκοβιτς (71' Κωνσταντέλιας), Τισουντάλι (71' Τσαλόφ)