Ο Άγιαξ αφού πέρασε... αέρα (1-4) από την έδρα της Γιαγκιελόνια Μπιαλίστοκ, βρισκόταν με το ενάμιση πόδι στη League Phase του Europa League. Με "σβηστή" και κυρίαρχη εμφάνιση, ο "Αίαντας" που θέλει να διορθώσει τα κακώς... κείμενα της περσινής σεζόν και να πρωταγωνιστήσει Ολλανδία και Ευρώπη, επιβλήθηκε άνετα με 3-0 των αντιπάλων του και πέρασε "αέρα" στην επόμενη φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ένα από τα παιχνίδια που είχε "κλέψει" τις εντυπώσεις στα πεώτα ματς των playoffs του Europa League ήταν αυτό ανάμεσα στη Λουγκάνο και την Μπεσίκτας. Οι δυο ομάδες σε συναρπαστική ματσάρα είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 3-3 και οι Τούρκοι ήθελαν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και να "καθαρίσουν" την υπόθεση πρόκριση. Έβγαλαν αντίδραση και με το... παραπάνω επικρατώντας με 3-0, με τον Τσίρο Ιμόμπιλε με "καυτή" εμφάνιση να σκοράρει δις.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ μετά το 3-0 κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα πέρασε σαν... σίφουνας από την έδρα της αντιπάλου της με το εμφατικό 1-5, ενώ η Λουντογκόρετς που είχε "ισοπεδώε" 4-0 την Πέτροκουμπ στο πρώτο ματς, κέρδισε με 1-2 εκτός έδρας με γκολ στο 90+3' και ενώ οι γηπεδούχοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 57'.

Από την άλλη, η Μπράγκα πήρε αγχωτική πρόκριση επί της Ραπίντ Βιέννης. Μετά το 2-2 στην Αυστρία, οι Πορτογάλοι αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν τη νίκη με 2-1, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 4ο λεπτό.

H Άντερλεχτ με μια ακόμη νίκη με 1-0 επί της Ντινάμο Μνισκ πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση, ενώ η Μόλντε αποκλείστηκεστη διαδικασία των πέναλτι από την Έλφσμποργκ η οποία ευστόχησε σε 4 έναντι 2 των Σουηδών στη "ρώσικη ρουλέτα". Η Λουντογκόρετς που είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση της από το πρώτο κιόλας ματς που είχε νικήσει με 4-0, επιβλήθηκε με 1-2 στην έδρα της Πέτροκουμπ.

Το 1-0 στην έδρα της έγινε και 0-1 στην... έδρα της Χαρτς για την Βικτόρια Πλζεν που προκρίθηκε στη League Phase, ενώ μετά το 1-1 στην Αυστρία, η Στεάουα Βουκουρεστίου με "χρυσό" γκολ πρόκρισης του Ολάρου στο 90+3' "λύγισε" την ΛΑΣΚ.