Το μεγαλύτερο αποτέλεσμα των επαναληπτικών του Conference League ήταν αναμφισβήτητα η νίκη - πρόκριση του Παναθηναϊκού επί της Λανς, αλλά υπήρξαν κι άλλα σπουδαία παιχνίδια που κρίθηκαν στο φινάλε. Η Τσέλσι αν και τα... χρειάστηκε προκρίθηκε στο League phase μαζί με τις Χάιντενχαϊμ και Μπέτις.

Αγχώθηκε η Τσέλσι αλλά θα βρεθεί στη κλήρωση του Conference League μαζί με τη Μπέτις

Η Τσέλσι ταξίδεψε στην Ελβετία για να υπερασπιστεί το υπέρ της 2-0 του Στάμφορντ Μπριτζ. Τα πράγματα κυλούσαν ιδανικά, καθώς είδε τον Ενκουνκού να ευστοχεί στην εκτέλεση πέναλτι και να κάνει τρία τα τέρματα της διαφοράς ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Σε αντίθεση με αυτούς που νόμιζαν πως η Σερβέτ θα τα παρατήσει εκείνη ξεκίνησε αντεπίθεση διαρκείας, ισοφαρίζοντας αρχικά πριν βγει το ημίχρονο με τον Γκιγιεμενό και όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε την πίεση της. Βρήκε το γκολ στο 72ο λεπτό με τον Κριβελί, αλλά δεν κατάφερε τελικά να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Σε αντίθεση με τους "μπλε" του Λονδίνου, πολύ εύκολο βράδυ είχε στην Ισπανία η Μπέτις, η οποία υποδέχθηκε την Κρίβμπας από την Ουκρανία στη ρεβάνς του 2-0. Τρία λεπτά ήταν αρκετά για τους γηπεδούχους να τελειώσουν το παιχνίδι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το χορό των γκολ άνοιξε ο Ρουιμπάλ στο 40ο λεπτό μετά από ασίστ του Εζζαλζουλί. Ο 22χρονος Μαροκινός από δημιουργός έγινε εκτελεστής και με δύο γκολ σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων "έγραψε" το τελικό 3-0 για την ομάδα του που θα βρεθεί στη League phase του Conference.

Τρομερή πρόκριση στο φινάλε για την Χάιντενχαϊμ - Προκρίθηκε στα πέναλτι η Φιορεντίνα

Απίστευτη ματσάρα πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία, με την Χάιντενχαϊμ να κάνει ανατροπή στην ανατροπή απέναντι στη Χάκεν. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 30ο λεπτό με τον Πιέρινγκερ αλλά οι Σουηδοί με δύο γκολ μέχρι το 80ο λεπτό έστελναν το παιχνίδι στην παράταση.

Τη λύση για τους Γερμανούς έδωσε τέσσερα λεπτά αργότερα ο Βάνερ ενώ το κερασάκι στην... τούρτα έβαλε ο Χόνσακ στο 90+2, εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως οι παίκτες της Χάκεν είχαν βγει όλοι μπροστά για να βρουν ένα γκολ ακόμη.

Συγκλονιστικό ήταν το φινάλε του αγώνα της Ακαδημίας Πούσκας και της Φιορεντίνα στην Ουγγαρία. Οι "βιόλα" κρατούσαν την πρόκριση στα χέρια τους μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης χάρις σε γκολ του Κεν, αλλά το πέναλτι και η αποβολή του Ρανιέρι έστειλε το ματς στην παράταση.

Εκεί η περσινή φιναλίστ του Conference League δέχθηκε ακόμη μία κόκκινη κάρτα με τον Κομούζο να αποβάλλεται στο 97ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι η Φιορεντίνα ήταν πιο ψύχραιμη και πήρε την πρόκριση με 5-4.

Τη δεύτερη νίκη της με το ίδιο ακριβώς σκορ έκανε η Ντζουργκάρντεν, κερδίζοντας και στην έδρα της Μάριμπορ με 0-1. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης το πέτυχε ο Χάμετ στο τέταρτο λεπτό και ήταν αρκετό για να αφήσει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων την ομάδα του Ατζούν Ιλίτζαλι.