Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του US Open είναι... γεγονός! Ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για την κατάκτηση του τουρνουά και ένας από τους μεγάλους σούπερ σταρ του αθλήματος, Κάρλος Αλκαράθ (Νο3) έπεσε θύμα έκπληξης από τον Ολλανδό Μπότιτς Φαν ντε Ζάντσχουλπ (Νο74) ο οποίος απέκλεισε το παιδί-θαύμα του τένις με 3-0 σετ, με τον Ισπανό τενίστα να αποχαιρετά πρόωρα και άδοξα τη Νέα Υόρκη. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Αλκαράθ σε τουρνουά Grand Slam έπειτα από 15 σερί νίκες!


Σοκαριστικός αποκλεισμός και πρόωρο αντίο του Αλκαράθ στο US Open

Εκτός συνέχειας από πολύ νωρίς τέθηκε ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του US Open, o Κάρλος Αλκαράθ που υπέκυψε στις... ορέξεις του Ολλανδού Μπότιτς Φαν ντε Ζάντσχουλπ ο οποίος με φοβερό τένις, μαχητικότητα και σούπερ εμφάνιση πήρε τη νίκη με 3-0 σετ (6-1, 7-5, 6-4) και πυροδότησε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της διοργάνωσης.

Ο Ισπανός τενίστας δείχνει να μην βρίσκεται σε πολύ καλό... φεγγάρι μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού καθώς είχε γνωρίσει πρόσφατα έναν ακόμη πρόωρο αποκλεισμό, και συγκεκριμένα στο Open του Σινσινάτι όταν και τον είχε νικήσει στη φάση των "32" το Νο46 του κόσμου, Γκάελ Μονφίς με 2-1 σετ. Η αντίδραση του δεν... ήρθε στη Νέα Υόρκη με αποτέλεσμα να αποχαιρετήσει από νωρίς ένα ακόμη τουρνουά.

Ο 
Φαν ντε Ζάντσχουλπ έδειξε τις... διαθέσεις του από νωρίς και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Αλκαράθ στο πρώτο σετ το οποίο κατέκτησε με χαρακτηριστική άνεση με 6-1 μέσα σε μισή ώρα. Ο Ισπανός επιχείρησε να αντιδράσει στο στο δεύτερο σετ όμως ο Ολλανδός είχε τις απαντήσεις και με break στο 11ο game (6-5) έκανε το 20 στα σετ (7-5). Στο τρίτο σετ, ο Φαν ντε Ζάντσχουλπ "μίλησε" ξανά στα κρίσιμα και με break στο ένατο game (5-4) έκανε το 3-0 ολοκληρώνοντας εντυπωσιακά τον θρίαμβό του.

Σημειώνεται πως ο Ολλανδός τενίστας ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 22 winners και 21 αβίαστα λάθη, έναντι 21 και 27 του Αλκαράθ!

Carlos Alcaraz vs. Botic van de Zandschulp Highlights | 2024 US Open Round 2