Οι ελληνικές συμμετοχές στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 του Παρισιού συνεχίζονται και οι αθλητές μας δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό με τα ελληνικά χρώματα. Ο Αλέξανδρος Στυλιανός Λεργιός έκανε πολύ καλή προσπάθεια όμως δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία του στον τελικό των 100μ. ελεύθερο της κατηγορίας S5 καθώς τερμάτισε στην πέμπτη θέση της πρώτης προκριματικής σειράς με χρόνο 1:23.01.

Πέμπτος στα 100μ. ελεύθερο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες ο Λεργιός

Ο Αλέξανδρος Στυλιανός Λεργιός κάλυψε την απόσταση σε ένα λεπτό, 23 δευτερόλεπτα κι ένα εκατοστό, επίδοση που τον έφερε στην πέμπτ θέση της πρώτης προκριματικής σειράς η οποία επί της ουσίας μείωσε τις πιθανότητες του για την τελική οκτάδα. Τονίζεται ότι μετά την ολοκλήρωση και του δεύτερου προκριματικού, ο Λεργιός έμεινε εκτός από την 11η θέση της συνολικής κατάταξης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3t21fczmte1)
Μάλιστα, ο ίδιος σε δηλώσεις που παραχώρησε μετά το τέλος του αγώνα του στην κάμερα της ΕΡΤ στην μεικτή ζώνη έστειλε ένα πολύ συμαντικό μήνημα όπου μεταξύ άλλων πως "χρειαζόμαστε περισσότερη στήριξη από το κράτος αλλά και την κοινωνία, κάνουμε υπερπροσπάθεια για να ανεβεί ψηλά η σημαία μας".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3t2tys8jid5)