Μια σημαντική πρόκριση πανηγυρίζει η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024, με την Δέσποινα Ποιμενίδου να κάνει ιδανικό ξεκίνημα στο Παρίσι και με επιβλητική εμφάνιση να προκρίνεται στις 16 κορυφαίες αθλήτριες της κατηγορίας όπεν του ολυμπιακού τόξου! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατετάγη πέμπτη στη συνολική κατάταξη με 588 πόντους!

"Αέρα" στους "16" της τοξοβολίας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες η Ποιμενίδου

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε την πορεία της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες η Δέσποινα Ποιμενίδου που θα τα δώσει... όλα για να γυρίσει με μετάλλιο από το Παρίσι! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με απόλυτη συγκέντρωση έκανε τον πρώτο της στόχο πραγματικότητα και πέρασε άνετα στη φάση των "16" της κατηγορίας  όπεν του ολυμπιακού τόξου.

Με έντεκα 10αρια στην προκριματική φάση συγκέντρωσε 588 πόντους και κατετάγη την πέμπτη θέση στη συνολική κατάταξη. Η αντίπαλος της Ποιμενίδου για τη φάση ων "16" θα προκύψει από τον αγώνα της Αζίζ Μπεναμί από τη Γαλλία με την Σομαΐ Ραχίμι από το Ιράν. Τονίζεται ότι η "μάχη" της Ελληνίδας τοξοβόλου για τις "16" είναι προγραμματισμένη για το πρωί (09:35) της 3ης Σεπτεμβρίου.