Την τεράστια ευκαιρία που έχει για να φτάσει σε ένα... θριαμβευτικό comeback στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχει πλέον να διαχειριστεί ο Παναθηναϊκός στη League Phase του Conference League. 

Σε μια εκδήλωση που ήταν... γεμάτη από Ολυμπιακό - καθώς οι "ερυθρόλευκοι" είναι κάτοχοι του τροπαίου και όπως ήταν φυσικό πρωταγωνιστούν στο εισαγωγικό βίντεο της φετινής διοργάνωσης - η κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο "Γκριμάλντι Φόρουμ" του Μονακό, έφερε ξανά άφθονα ελληνικά χαμόγελα αισιοδοξίας και δη στα πρόσωπα των εκπροσώπων του "αιώνιου" αντιπάλου! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3t99doc9suh)

Οι "ερυθρόλευκοι" Καρεμπέ, Ζεβλάκοφ... έφεραν Τσέλσι και γούρι στον Παναθηναϊκό

Με τον Κριστιάν Καρεμπέ να μεταφέρει το τρόπαιο στην αίθουσα, ο σπουδαίος "ερυθρόλευκος" Γάλλος έμελλε να συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία επιλογής των αντιπάλων του Παναθηναϊκού και μάλλον... έφερε γούρι στους "πράσινους". 

Και ο πρεσβευτής του τελικού του Βρότσλαβ, όμως, που εμφανίστηκε στην κεντρική σκηνή του "Γκριμάλντι Φόροθμ" έμελλε να έχει έντονο... Πειραιώτικο παρελθόν, καθώς ο συνοδοιπόρος του Καρεμπέ στη διαδικασία δεν ήταν άλλος από τον Μίχαλ Ζεβλάκοφ! Απίθανη εικόνα να βλέπεις δύο ανθρώπους που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τον Ολυμπιακό να... διαλέγουν αντιπάλους για τον "αιώνιο" αντίπαλο. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3t9dze63ku1)

Δια χειρός Κριστιάν Καρεμπέ και Μίχαλ Ζεβλάκοφ, λοιπόν, και με τη βοήθεια της υβριδικής κλήρωσης που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά από την UEFA, oι 36 ομάδες από 30 διαφορετικές χώρες που θα λάβουν θέση στην εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος, έμαθαν τις έξι αντιπάλους που θα αντιμετωπίσουν στο πρωτάθλημα (δίνοντας τρία παιχνίδια εντός και τρία εκτός έδρας) και δεδομένα οι αντίπαλοι που θα βρεθούν στο δρόμο του Παναθηναϊκού του δίνουν το δικαίωμα να στοχεύει όχι απλά στην πρόκριση στα νοκ άουτ, αλλά στην εξασφάλιση μιας εκ των πρώτων οκτώ προνομιούχων θέσεων της βαθμολογίας που θα τον οδηγήσουν απ' ευθείας στους "16". 

Κι αυτό γιατί με εξαίρεση τον ερχομό της Τσέλσι στο ΟΑΚΑ, όλα τα υπόλοιπα ζευγαρώματα των "πράσινων" επιτρέπουν πολύ υψηλές βλέψεις για την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο. Με εξαίρεση τους Λονδρέζους οι υπόλοιποι αντίπαλοι του "τριφυλλιού" έμοιαζαν... βγαλμένοι με παραγγελία! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3t9f92ixf41)

Οι 6 αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στη League Phase του Conference League

ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ: Τσέλσι, Ελσίνκι, Ντινάμο Μινσκ
ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ: Τζουργκάρντεν, TNS (Νιου Σεντς), Μπόρατς Μπάνια Λούκα

Οι αντίπαλοι των τριών κυπριακών ομάδων στη League Phase του Conference League

Δεν είχε όμως, μόνο η Ελλάδα εκπρόσωπο στην κλήρωση, αλλά και η Κύπρος και μάλιστα με την πιο... πολυπληθή αντιπροσωπεία καθώς θα εκπροσωπηθεί στη League Face του Conference League με τρεις ομάδες, τις περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη χώρα απ' όσες συνεχίζουν στη διοργάνωση. 

Οι αντίπαλοι του ΑΠΟΕΛ

ΕΝΤΟΣ: Φιορεντίνα, Αστάνα, Μπόρατς Μπάνια Λούκα
ΕΚΤΟΣ: Μόλντε, Σάμροκ Ρόβερς, Νόα

Οι αντίπαλοι της Ομόνοιας

ΕΝΤΟΣ: Λέγκια, Ραπίντ Βιέννης, Βίκινγκουρ
ΕΚΤΟΣ: Γκεντ, Χαρτς, Μπόρατς Μπάνια Λούκα

Οι αντίπαλοι της Πάφου

ΕΝΤΟΣ: Χαντενχάιμ, Αστάνα, Τσέλιε
ΕΚΤΟΣ: Φιορεντίνα, Λουγκάνο, Πετροκούμπ

Πότε θα μάθει το πρόγραμμα των αγώνων του ο Παναθηναϊκός

Όπως συνέβη και με τις ομάδες που μετέχουν στις άλλες δύο διοργανώσεις (το UEFA Champions League και το UEFA Europa League) o Παναθηναϊκός και όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στο Conference θα πληροφορηθούν για την ακριβή σειρά των αγώνων τους το Σάββατο, όταν θα ανακοινώσει η UEFA το αναλυτικό πρόγραμμα και των τριών διοργανώσεων. 

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών της League Phase του Conference League είναι οι εξής: 

1η αγωνιστική: 3 Οκτωβρίου 2024
2η αγωνιστική: 24 Οκτωβρίου 2024
3η αγωνιστική: 7 Νοεμβρίου 2024
4η αγωνιστική: 28 Νοεμβρίου 2024
5η αγωνιστική: 12 Δεκεμβρίου 2024
6η αγωνιστική: 19 Δεκεμβρίου 2024

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα της κλήρωσης της League Phase του Conference League.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε τον αναλυτικό οδηγό του τρόπο διεξαγωγής των φετινών ευρωπαϊκών διοργανώσεων.