Έτοιμος να γράψει ιστορία και στο Europa League είναι ο Ολυμπιακός! Οι "ερυθρόλευκοι" μετά τον περσινό θρίαμβο του Conference League πηγαίνουν στη League Phase του Europa ως πρωταθλητές Ευρώπης και αφού έμαθαν τους 8 αντιπάλους που θα αντιμετωπίσουν, ο ισχυρός άνδρας των Πειραιωτών, Βαγγέλης Μαρινάκης αναρωτήθηκε. "Γιατί να μην δούμε τον Ολυμπιακό το σπίτι του Μεντιλίμπαρ και του Βαλβέρδε;".

Βαγγέλης Μαρινάκης: To όνειρο του τελικού για τον Ολυμπιακό και η αναφορά στον Ποντένσε

Σε δηλώσεις του στην κάμερα της COSMOTE TV μετά την κλήρωση του Ολυμπιακού, ο Βαγγέλης Μαρινάκης επισήμανε τον βαθμό δυσκολίας που έχει το νέο format του Euripa League, τόνισε ότι πλέον όλοι περιμένουν τον Ολυμπιακό μετά την κατάκτηση του Conference League, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη των επιτυχιών στο ελληνικό ποδόσφαιρο σημειώνοντας πως "θα ήθελα να υπάρχει συνέχεια στην επιτυχία του Ολυμπιακού και από άλλες ελληνικές ομάδες. Η πορεία του ΠΑΟΚ, η πρόκριση του Παναθηναϊκού είναι πολύ καλά νέα για την Ελλάδα μας".

Παράλληλα, ο ισχυρός άνδρας της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ τοποθετήθηκε και για τις μεταγραφικές εξελίξεις της ομάδας του σχολιάζοντας πως "μέχρι τελευταία στιγμή ψάχνουμε για κάτι πολύ καλό, το έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν" ενώ αναφέρθηκε και στον Ντάνιελ Ποντένσε που απασχολεί μεταγραφικά τον Ολυμπιακό.

"Μέχρι σήμερα τον περιμέναμε αλλά και αυτά που ζητάει και ο τρόπος που σκέφτεται το έχει κάνει πάρα πολύ δύσκολο. Οι προσφορές που έχουμε δώσει είναι εξωπραγματικές για τα ελληνικά δεδομένα", δήλωσε για τον Πορτογάλο εξτρέμ ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3t8m5bu6mq1)

Aναλυτικά όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης:

"Δεν υπάρχουν εύκολες κληρώσεις, πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλους τους αντιπάλους με σοβαρότητα και εμείς να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και την εμπειρία που έχουμε από πολλούς ευρωπαϊκούς αγώνες, να πάρουμε καλά αποτελέσματα εκτός έδρας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί και έτοιμοι, τώρα μετά την επιτυχία μας στο Conference League οι αντίπαλοι μας υπολογίζουν πολύ περισσότερο και θα είναι καλύτερα προετοιμασμένοι.

Θα πρέπει να κάνουμε κάτι καλύτερο απ’ ότι είχαμε κάνει μέχρι σήμερα, να έχουμε εμπιστοσύνη στον προπονητή, στους παίκτες μας. Λίγο υπομονή γιατί θέλουμε να έχουμε τα νέα παιδιά μαζί μας, να δώσουμε χρόνο και σε αυτά τα παιδιά να μπορέσουν να δείξουν τι μπορουν να κανουν σε υψηλότερο επίπεδο, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να πάμε όσο καλύτερα γίνεται στην Ευρώπη.

Γιατί όχι, όταν ο τελικός αυτός είναι στο σπίτι του Ερνέστο, γιατί να μην πάμε all the way. Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε και να είμαστε αισιόδοξοι, όταν μιλούσα για ευρωπαϊκά όνειρα, ορισμένοι χλεύαζαν. Είδατε ότι ο Ολυμπιακός έχει γευτεί και μεγάλες νικες και το ευρωπαϊκό Κύπελλο το αξίζαμε. Οι αντίπαλοι ήταν πολύ μεγάλες ομάδες. Συνεχίζουμε το ίδιο δυνατοί, με ακόμη περισσότερες επιτυχίες. Δεν ήταν μόνο η επιτυχία του Κόνφερενς Λιγκ, είμαστε η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη που πανηγυρίσαμε δύο τίτλους.

Ο Ολυμπιακός έχει μπει μέσα στα σπίτια τα ευρωπαϊκά, ακόμα και στη Βραζιλία 40 χιλ. κόσμος ζητωκραύγαζε για την ομάδα τους , αλλά είδαν τον Ολυμπιακό να παίζει πολύ καλά μέσα στο σπίτι τους. Έχουμε πετύχει κάτι πολύ σπουδαίο για τον τόπο μας, θα ήθελα να υπάρξει συνέχεια και από τις άλλες ομάδες. Είδαμε και ο ΠΑΟΚ είχε μια καλή πορεία πέρυσι, είδαμε τον Παναθηναϊκό που κέρδισε και προχωράει στην Ευρώπη. Οι υγιείς φίλαθλοι να έχουν το καλό του ποδοσφαίρου στο νου τους".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3t906ysayz5)


Για τις μεταγραφές υπογράμμισε πως:

"Εμείς μέχρι τελευταία στιγμή ψάχνουμε για κάτι καλό, κάτι πολύ καλό και το έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Όλο το καλοκαίρι ακούμε ονόματα, εμείς μπορεί να διαψεύδουμε μια δύο φορές αλλά δεν είναι αυτή η δουλειά μας.

Αναφορικά με το θέμα του Ποντένσε, μέχρι σήμερα τον περιμέναμε αλλά και αυτά που ζητάει και ο τρόπος που σκέφτεται το έχει κάνει πάρα πολύ δύσκολο. Οι προσφορές που έχουμε δώσει είναι εξωπραγματικές για τα ελληνικά δεδομένα.

Θα πρέπει να μην ξεφεύγουμε, να έχουμε τον νου μας σε αυτόν και να ψάξουμε και για άλλες λύσεις. Μην ξεχνάμε έχουμε και στην ομάδα μας παίκτες που έχουν ξεχωρίσει αλλά και τα νέα παιδιά".