Η συλλογή καρτών που απεικονίζεται αθλητές στις ΗΠΑ είναι ένα συνηθισμένο, αλλά και πανάκριβο σπορ, ιδιαίτερα όταν αυτό αφορά τις σπάνιες και συλλεκτικές συλλογές.

Μία νέα κάρτα, από την έκδοση της Topps, μπαίνει στο «σφυρί», όπου εκεί υπάρχουν οι τρεις αστέρες του ΝΒΑ, Στεφ Κάρι, Λεμπρόν Τζέιμς και Κέβιν Ντουράντ. Στη συγκεκριμένη κάρτα οι τρεις μπασκετμπολίστες έχουν υπογράψει πάνω σε αυτή, ενώ πρόκειται για την έκδοση των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι, όπου οι ΗΠΑ κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο.

Ακριβώς επειδή ήταν το… last dance των τριών σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η αξία της κάρτας ανεβαίνει κι έχει ήδη προκαλέσει φρενίτιδα στους συλλέκτες στις ΗΠΑ. Μάλιστα, μεταξύ αυτών είναι και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο! Ο «Greek Freak» μάλιστα, γνωστοποίησε πως προσφέρει 150.000 δολάρια για τη συγκεκριμένη κάρτα!

Αυτή είναι η κάρτα που ενδιαφέρεται να αγοράσει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

sillektiki_karta

Το ποσό μοιάζει «τρελό», όμως στην ουσία είναι μικρό. Κι αυτό γιατί οίκοι δημοπρασιών ήδη δίνουν 250.000 δολάρια, για να φιλοξενήσουν τη δημοπρασία της συγκεκριμένης κάρτας. Μάλιστα οι ειδικοί εκτιμούν πως τελικά η τιμή της θα φτάσει το 1.000.000 δολάρια!