Μπορεί τα παιχνίδια να μην ήταν πολλά στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά ήταν πραγματικά εντυπωσιακά. Η Λυών κατάφερε να κάνει τη πρώτη της νίκη στη Ligue 1 απέναντι στο Στρασβούργο, ενώ η Μπενφίκα έκανε ακόμη μία γκέλα στην Πορτογαλία απέναντι στη Μορεϊρένσε.

Νίκη με μεγάλη ανατροπή για τη Λυών κόντρα στο Στρασβούργο

Εντυπωσιακό ήταν το παιχνίδι της Λυών απέναντι στο Στρασβούργο, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το προβάδισμα νωρίς με τον... δήμιο του ΠΑΟΚ, Νανάσι, να ανοίγει το σκορ στο τρίτο λεπτό, για να καταφέρει να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο ο Τολισό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3th0muybkkh)
Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Στρασβούργου μπήκαν πολύ πιο δυνατά και έκαναν μέσα σε δέκα λεπτά τρία τα γκολ για την ομάδα τους, με τον Αντρέι Σάντος να κάνει το 1-2 στο 48' και τον Εμεγκά να δίνει προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3timn77e82p)
Τα πράγματα ήρθαν γρήγορα στα ίσα, με τον Μέιτλαντ Νάιλς να μειώνει αρχικά στο 61ο λεπτό και τον προπονητή της Λυών να κάνει την κίνηση... ματ. Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Όρμπαν, ο οποίος ισοφάρισε σε 3-3 και αναπτέρωσε τις ελπίδες των γηπεδούχων για αποτέλεσμα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3titxgalfqx)
Η "χρυσή" αλλαγή των Λιονέ δε σταμάτησε εκεί και στο 72ο λεπτό έκανε το 4-3 κάνοντας τους οπαδούς της ομάδας να ξεσπάσουν σε πανηγυρισμούς. Το σκορ έμεινε έτσι μέχρι το φινάλε και η αντίπαλος των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στο Europa League έκανε την πρώτη της νίκη στη Ligue 1.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3tj2y5ro2ux)

Ισοφάρισε με αμφισβητούμενο πέναλτι η Μπενφίκα - Κέρδισε δύσκολα η Ουνιόν Βερολίνου

Σκούρα για ακόμη μία αγωνιστική τα βρήκε τα πράγματα η Μπενφίκα στην Πορτογαλία, με την ομάδα του Βαγγέλη Παυλίδη να δείχνει πως έχει ξεκάθαρο πρόβλημα σκοραρίσματος, καθώς δεν μπορεί να διασπάσει τις αντίπαλες κλειστές άμυνες.

Όπως και στο παιχνίδι κόντρα στη Φαμαλικάο οι "αετοί" της Λισαβόνας βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 84ο λεπτό, με τον Οφόρι να κάνει το σουτ, η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυντικών των φιλοξενούμενων και πήρε περίεργη τροχιά, καταλήγοντας στα δίχτυα του Τρούμπιν.

Το μόνο που κατάφερε η Μπενφίκα ήταν τελικά να ισοφαρίσει στο 90+6, μ' ένα πέναλτι το οποίο θα συζητιέται για πολύ καιρό στην Πορτογαλία, καθώς φαίνεται αρχικά να βρίσκει η μπάλα στο χέρι παικτών των φιλοξενούμενων και στη συνέχεια δεν ήταν ξεκάθαρη η παράβαση στον Μπαρέιρο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3tkalayycf5)
Το παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της δεύτερης αγωνιστικής της Bundesliga ήταν αυτό ανάμεσα στην Ουνιόν Βερολίνου και τη Ζάνκτ Πάουλι, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τη πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα για τη νέα σεζόν.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης που έδωσε και τη νίκη στους γηπεδούχους πέτυχε ο Χάλερμπαχ στο 34ο λεπτό, με τους φιλοξενούμενους να έχουν ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν, με τον Μανώλη Σάλιακα να κάθεται στον πάγκο σε όλη την αναμέτρηση.