Γεμάτο εκπλήξεις είναι το φετινό US Open το οποίο έχουν ήδη αποχαιρετήσει μεγάλα ονόματα και φαβορί! Μετά τον αποκλεισμό του Στέφανου Τσιτσιπά στην πρεμιέρα, το πρόωρο αντίο του Κάρλος Αλκαράθ που αποκλείστηκε από το Νο74 του κόσμου Μπότιτς Φαν ντε Ζάντσχουλπ ήρθε ένας ακόμη αποκλεισμός - σοκ, αυτή τη φορά του χρυσού Ολυμπιονίκη Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος ηττήθηκε με 3-0 σετ από το Νο28 της παγκόσμιας κατάταξης, Αλεξέι Πόπιριν και αποχαιρέτησε την διοργάνωση από τον τρίτο κιόλας γύρο.

Μάλιστα, ο κορυφαίος Σέρβος τενίστας παραδέχθηκε ότι έπαιξε το χειρότερο τένις στην καριέρα του τη στιγμή που ο αντίπαλος του πανηγύρισε την μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του!



Αποκλεισμός σοκ του Τζόκοβιτς από το US Open

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήθελε να υπερασπιστεί τον τίτλο του από το 2023 ωστόσο βρέθηκε σε κακή αγωνιστικά μέρα και είδε τον αντίπαλο του, Αλεξέι Πόπιριν με φοβερή εμφάνιση να τον "λυγίζει" με 3-1 σετ (4-6, 4-6, 6-2, 4-6) μέσα σε 3 ώρες και 20 λεπτά και να τον υποχρεώνει σε πρόωρο αποκλεισμό. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Σέρβος τενίστας θα μείνει χωρίς τίτλο Grand Slam από το 2017.


Μάλιστα αξίζει να τονιστεί είναι η τρίτη μόλις, φορά που οι δύο εκ των τριών αθλητών του Top-3 της κατάταξης (Τζόκοβιτς - Αλκαράθ) αποκλείονται πριν από τον τέταρτο γύρο. . Κάτι τέτοιο έχει συμβεί ξανά το μακρινό 1973 αλλά και το 2000. Σίγουρα, ο Τζόκοβιτς "κουβαλά" και την κούραση των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού όπου ευτύχησε να κατακτήσει το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο που ήταν και το μοναδικό επίτευγμα που έλειπε από το παλμαρέ του.


Ο Ποπίριν σόκαρε με το... καλημέρα τον Τζόκοβιτς και πήρε τα δυο πρώτα σετ με τα ίδια γκειμ (4-6, 4-6). Στη συνέχεια, ο Σέρβος έβγαλε αντίδραση και πέρασε στην... αντεπίθεση, μείωσε εύκολα σε 2-1 σετ (6-2) χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο του όμως στο τέταρτο σετ ο Αυστραλός έδειξε πιο... φρέσκος και συγκεντρωμένος στα σημεία και με 4-6 έκανε το 3-1 στα σετ και πήρε τη νίκη και την πρόκριση. Αξιοσημειώτο είναι ότι ο Ποπίριν κατάφερε να περάσει για πρώτη φορά στην καριέρα του τρεις γύρους σε Grand Slam και μάλιστα το κατάφερε κόντρα στο μεγάλο φαβορί!


"Έπαιξα το χειρότερο τένις που έχω παίξει ποτέ, πολύ άσχημο ματς για μένα"

"Έπαιξα το χειρότερο τένις που έχω παίξει ποτέ, ειλικρινά. Το σερβίς μου ήταν, μακράν, το χειρότερο. Φυσικά δεν ήμουν φρέσκος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά έκανα το καλύτερο που μπορούσα. Ήταν ένα πολύ άσχημο ματς για εμένα και αυτό δεν είναι καλό, όταν είσαι ΟΚ σωματικά. Πρέπει να το αποδεχτώ, η ζωή προχωράει και θα επικεντρωθώ στα επόμενα", δήλωσε μετά τη λήξη του αγώνα ο Νόβακ Τζόκοβιτς.