Η Χριστίνα Γκέντζου έκανε την αρχή και έφερε το πρώτο μετάλλιο στο τάε κβον ντο στην ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων και πλεόν τη σκυτάλη πήρε η Έλενα Παπασταματοπούλου. Η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια βρίσκεται στη μάχη των ρεπεσάζ μετά την ήττα της από την Γκουλιονόι Ναΐμοβα.

Προσπαθεί για μετάλλιο μέσω των ρεπεσάζ στους Παραολυμπιακούς Αγώνες η Παπασταματοπούλου

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024 προχωρούν και οι ελληνικές συμμετοχές διαδέχονται η μία την άλλη. Μετά την εντυπωσιακή προσπάθεια της Χριστίνας Γκέντζου και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στη κατηγορία Κ44 του τάε κβον ντο, σειρά πήρε ακόμη πρωταθλήτρια.

Ο λόγος για την Έλενα Παπασταματοπούλου που ξεκίνησε με το... δεξί τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση, επικρατώντας εύκολα με 24-7 Πατρίτσια Κιερεμάα από την Γκάνα. Δεν της άφησε κανένα περιθώριο μετά το αρχικό 14-0 και έλεγχε την κατάσταση σε όλο τον αγώνα.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν η ίδια για την Ελληνίδα Πρωταθλήτρια, η οποία βρήκε μπροστά της το Νο1 του ταμπλό και ηττήθηκε με 12-5 από την Γκουλιονόι Ναΐμοβα. Οι ελπίδες για μετάλλιο δε σταματούν εκεί όμως, καθώς θα έχει την ευκαιρία μέσω των ρεπεσάζ, όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανίδα, Ντάλια Σαντιάγκο Μορένο.