Συναρπαστικά ματς με... βροχή από γκολ στην 2η αγωνιστική της Bundesliga! Η Ντόρτμουντ που θέλει όσο τίποτα να διεκδικήσει τον φετινό τίτλο και να επιστρέψει στις επιτυχίες υπέστη την πρώτη της απώλεια βαθμών καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη (0-0) στο εκτός έδρας ματς με την Βέρντερ Βρέμης όπου αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 73'.

Άιντραχτ,Γκλάντμπαχ και Βόλφσμπουργκ πήραν εύκολα τρίποντα, ενώ το παιχνίδι που "έκλεψε" με το θέαμά του τις εντυπώσεις ήταν αυτό ανάμεσα στην Στουργκάρδη και την Μάιντς (3-3). Μάλιστα, οι τρεις βαθμοί για την Βόλφσμπουργκ ήρθαν υπό το... βλέμμα του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη που αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ για να συνεχίσει την καριέρα του στο γερμανικό πρωτάθλημα και να δοκιμάσει για πρώτη φορά την τύχη του εκτός συνόρων!

Bundesliga: Πρώτοι χαμένοι βαθμοί για Ντόρτμουντ, ισοπαλία 3-3 για Στουτγκάρδη και Μάιντς

Μπορεί η Ντόρτμουντ να ξεκίνησε με το... δεξί τις υποχρεώσεις της στη φετινή Bundesliga καθώς στην πρεμιέρα της με πειστική εμφάνιση επικράτησε της Άιντραχτ με 2-0 στο "Signal Induna Park", στο πρώτο της εκτός έδρας παιχνίδι όμως δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς. Κόντρα στην Βέρντερ Βρέμης "κόλλησε" στο μηδέν (0-0) και αν και είχε τις ευκαιρίες να σκοράρει δεν τις μετουσιώσε σε γκολ. Μάλιστα, οι "κιτρινόμαυροι" αγωνίζονταν και με παίκτη λιγότερο από το 73 καθώς αποβλήθηκε ο Σλότερμπεργκ και όσο και αν πίεσαν μέχρι το φινάλε δεν κατάφεραν να βρουν το πολυπόθητο γκολ.


Αναμφίβολα ένα από τα πιο συναρπαστικά ματς με εναλλαγές συναισθημάτων ήταν αυτό ανάμεσα στην Στουτγκάρδη και την Μάιντς. Μετά την ήττα της με "κάτω τα χέρια" στην πρεμιέρα της στην έδρα της Φράιμπουργκ, η Στουτγκάρδη κρατούσε στα "χέρια" της τη νίκη καθώς ήταν μπροστά στο σκορ με 3-2 όμως στο 90+4' οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με τον Λάιτς και έφυγαν με τον βαθμό της ισοπαλίας. 

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν άνετα με 2-0 όμως είδαν τους φιλοξενούμενους να περνούν στην... αντεπίθεση και να ισοφαρίζουν σε 2-2 και μάλιστα να κάνουν το 2-3 όμως το γκολ τους ακυρώθηκε μετά από έλεγχο στο VAR. Ο Ρίντερ μπορεί να έδωσε προσωρινή χαρά στην Στουτγκάρδη με το γκολ του στο 88ο λεπτό όμως το γκολ-μαχαιριά του Λάιτς στο 90+4' της στέρησε τη νίκη για το τελικό 3-3.

Eύκολες νίκες για Άιντραχτ, Γκλάντμπαχ και την Βόλφσμπουργκ του Κουλιεράκη

Η Άιντραχτ μετά την ήττα της στην πρεμιέρα από την Ντόρτμουντ, παρουσιάστηκε βελτιωμένη απέναντι στην Χόφενχαϊμ την οποία και υποδέχθηκε στο γήπεδο της για την 2η αγωνιστική και με σούπερ εμφάνιση πάρε άνετη νίκη με 3-1. Ο Εκιτικέ άνοιξε λογαριασμό για την Άιντραχτ στο ματς στο 24' λεπτό, ενώ ο Λάρσον διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 33' και έβαλε από το πρώτο μέρος τις βάσεις για τη νίκη. Αν και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν προσωρινά στο 56' με τον Κράμαριτς, οι γηπεδούχοι είχαν... άμεση απάντηση και δυο λεπτά αργότερα (56') διαμόρφωσαν το τελικό 3-1 με τον Μάρμους.


Η Γκλάντμπαχ μετά την ήττα της σε φοβερή ματσάρα με την Μπάγερ Λεβερκούζεν που έφυγε με το διπλό από την έδρα της με γκολ του Βιρτς στο 90+11', έδειξε για ακόμη ένα παιχνίδι πολύ καλά στοιχεία και... δικαιώθηκε καθώς έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την έδρα της Μπόχουμ επικρατώντας εύκολα με 0-2. Στο δεύτερο μέρος "καθάρισαν" τη νίκη οι φιλοξενούμενοι με γκολ των Κλάιντινστ (66') και Ονορά (78').

Η Βόλφσμπουργκ που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου στην πρεμιέρα όμως "λύγισε" με 3-2 χάρη στο νικητήριο γκολ του Γκνάπρι στο 82', έφυγε με το διπλό από την έδρα της νεοφώτιστης Χόλσταϊν Κίελ όπου με καταιγιστική εμφάνιση υπό το βλέμμα του Κουλιεράκη δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους γηπεδούχους τους οποίους "καθάρισε" με συνοπτικές διαδικασίες από το πρώτο μέρος. Ο Άρνολντ άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη στο 27', ενώ τρία λεπτά αργότερα (30'), ο Μπόρναου διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Ουνιόν Βερολίνου -Ζανκτ Πάουλι 1-0 (34' Χόλερμπαχ)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Χόφενχαϊμ 3-1 (24' Εκιτίκε, 33' Λάρσον, 56' Μαρμούς - 54' Κράμαριτς)
Βέρντερ Βρέμης - Μπορούσια Ντόρτμουντ 0-0
Μπόχουμ - Γκλάντμπαχ 0-2 (66' Κλάιντινστ, 78' Ονορά)
Στουτγκάρδη - Μάιντζ 3-3 (8' Μιγιό, 15' Λέβελινγκ, 88' (αυτ.) Ζέντνερ - 43' (πεν.) Αμίρι, 61' Μπούρκαρντ, 90+4' Λάιτς)
Χόλσταϊν Κίελ - Βόλφσμπουργκ 0-2 (27' Άρνολντ, 30' Μπόρναου)
31.08 19:30 Μπάγερ Λεβερκούζεν - Λειψία
01.09 16:30 Χάιντενχαϊμ - Άουγκσμπουργκ
01.09 18:30 Μπάγερν Μονάχου - Φράιμπουργκ