Από τη μέρα της κλήρωσης του πρωταθλήματος της Super League, στον Ολυμπιακό γνώριζαν ότι οι πρώτες δύσκολες εξετάσεις της φετινής σεζόν, θα δίνονταν σε ένα γήπεδο από το οποίο οι "ερυθρόλευκοι" είχαν φύγει πέρσι με σκυμμένα κεφάλια. 

Ο βαθμός δυσκολίας του τεστ του "Αθανάσιος Διάκος", μάλιστα, έγινε ακόμη ψηλότερος μετά την εντυπωσιακή εικόνα που εμφάνισε η Λαμία του Μαρίνου Σατσιά στις δύο πρώτες αγωνιστικές σε Αγρίνιο και "Opap Arena", εκεί που συγκέντρωσε τέσσερις βαθμούς! 

Με το τρίτο του τρίποντο στην έναρξη της χρονιάς (και μάλιστα με το επιβλητικό 3-0), ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το εισαγωγικό κομμάτι μιας πολύ ιδιαίτερης σεζόν(λόγω του εορτασμού των 100 ετών από την ίδρυση του συλλόγου) με το απόλυτο των εννέα βαθμών, σε ένα πολύ ιδιότυπο καλοκαίρι που κλήθηκε να βρει ρυθμό μέσα από τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, λόγω της απ' ευθείας παρουσίας στη League Phase του Europa League. Και η εικόνα του στο ΔΑΚ (βάσει και του βαθμού δυσκολίας της αναμέτρησης) ήταν σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με εκείνη των αγώνων με Βόλο και Athens Kallithea και σε ομαδικό και σε ατομικό επίπεδο! 

Ο Κόστιτς σταμάτησε τον "αγριεμένο" Ολυμπιακό στο ξεκίνημα 

Με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να μη χρησιμοποιεί τελικά τον Κάρμο στο αρχικό σχήμα (αποφεύγοντας την παρουσία δύο αριστεροπόδαρων στόπερ στο κέντρο της άμυνας) και να οπισθοχωρεί τον Ντόη, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να επιβάλλει από τα πρώτα λεπτά το δικό του νόμο στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσε να είχε "ανοίξει" από νωρίς το σκορ, αν δεν έπεφτε πάνω στον εντυπωσιακό Ιβάν Κόστιτς. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3u8xvbtv1w9)

Δυο φορές βρέθηκαν απέναντι από τον Σέρβο κίπερ Βέλντε και Ζέλσον Μάρτινς, αλλά και στις δύο ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων είχε τη σωστή απάντηση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3u977yy5iw9)

Καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου η στρατηγική προσέγγιση της αναμέτρησης από τους δύο προπονητές έμοιαζε ξεκάθαρη. Ο Μαρίνος Σατσιάς ζητούσε αδιάκοπο τρέξιμο απ' όλους τους παίκτες του, πίεση από τους τρεις επιθετικούς στο χώρο της μεσαίας γραμμής προκειμένου να μπλοκαριστεί η καλή κυκλοφορία της μπάλας από τους Πειραιώτες, και προσπάθεια αξιοποίησης της ταχύτητας του Φουρτάδο στις αντεπιθέσεις. Και το πλάνο του θα μπορούσε να έχει δικαιωθεί, αν στο 31' δεν αντιδρούσε ταχύτατα και σωτήρια ο Τζολάκης σε τετ α τετ με τον 23χρονο Βραζιλιάνο. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3u9htcdyaqp)

Ένα άγγιγμα της μπάλας ήταν αρκετό για τον "δολοφόνο" Αγιούμπ Ελ Κααμπί

Στην αντίπερα όχθη, ήταν εμφανής η προσπάθεια του Μεντιλίμπαρ να "χτυπήσει" κάποιο πρόβλημα που είχε επισημάνει στο κέντρο άμυνας της Λαμίας, καθώς τόσο ο Τζολάκης, όσο και οι κεντρικοί αμυντικού επιχειρούσαν ουκ ολίγες φορές να βρουν με βαθιές μπαλιές τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί στην πλάτη της οπισθοφυλακής των "κυανόλευκων". Μέχρι το 41' το σχέδιο δεν έμοιαζε να αποδίδει, με τον Μαροκινό να μένει ουσιαστικά εκτός αγώνα και σταδιακά να απενεργοποιούνται και οι πολύ δραστήριοι στο ξεκίνημα Βέλντε και Μάρτινς παρά το γεγονός ότι ο Πορτογάλος είδε για άλλη μια φορά τον Κόστιτς να τον σταματά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3u9htc4f315)

Τελικά, όπως αποδείχτηκε το... μάτι της "αλεπούς" από το Μπιλμπάο, κάτι είχε διακρίνει σωστά.  Άλλωστε ο Μεντιλίμπαρ είναι ο πρώτος που γνωρίζει ότι... μισή επαφή της μπάλας είναι αρκετή για τον κορυφαίο "εκτελεστή" που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στα ελληνικά γήπεδα. Τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου 45λεπτου, ο Τσικίνιο προσπάθησε με νέα βαθιά μεταβίβαση να βρει τον επιθετικό με το "άγγιγμα του Μίδα" και εκείνος... άνοιξε λογαριασμό για τη φετινή σεζόν με μια κεφαλιά... που πρέπει να διδάσκεται σε σεμινάρια! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3u9ugocmtn5)

Η επιστροφή του Κάρμο με τα ερυθρόλευκα και το "πάρτι" στο φινάλε

Με τους φιλοξενούμενους να επιστρέφουν στον αγωνιστικό χώρο με προβάδισμα ενός τετάρτου, ο Μεντιλίμπαρ δεν ήθελε επ' ουδενί να δει από τους παίκτες του συμπτώματα... χαλάρωσης σαν αυτά που είχαν παρουσιάσει πριν από μια εβδομάδα απέναντι στην Athens Kallithea. Και η πρώτη φάση της επανάληψης, μάλλον... πρέπει να τον έβγαλε από τα ρούχα του!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3ua69x86pgh)

Αυτή ήταν και η τελευταία επικίνδυνη στιγμή που δοκιμάστηκαν τα αντανακλαστικά του Τζολάκη. Και υπήρχε σοβαρή εξήγηση γι' αυτό! Στο 61' ένας τραυματισμός του Πιρόλα έφερε τον Κάρμο να παίρνει θέση ξανά στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού και η παρουσία του έδειξε να οπλίζει με περίσσεια ηρεμία όλους τους συμπαίκτες του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3ua9jmxkp89)

Οι "ερυθρόλευκοι" αυτή τη φορά όχι μόνο δεν χαλάρωσαν, αλλά όσο πλησίαζε η αναμέτρηση στο φινάλε... χάιδευαν περισσότερο το γκάζι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3uafgsxs3q1)

Κι όταν ο Ολυμπιακός... γκαζώνει στέλνοντας την μπάλα στη μεγάλη περιοχή, εκεί πιάνει δουλειά (ποιος άλλος;) ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί! Δεύτερο γκολ για τον Μαροκινό στο 79' και... τρελό πάρτι στις εξέδρες από τους 3.000 φίλους του Ολυμπιακού που ταξίδεψαν στη Φθιώτιδα. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3uausfkzu4x)

Ο χορός των τερμάτων έμελλε να ολοκληρωθεί δύο λεπτά αργότερα με την υπογραφή του Ζέλσον Μάρτινς και το δικό του γκολ να υπογράφει τον ιδανικό επίλογο της βραδιάς. Η πρώτη πειστική εμφάνιση για τον Ολυμπιακό είχε μόλις ολοκληρωθεί!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3uawnaqqoep)

Λαμία: Κόστιτς, Κορνέζος, Γιαννούτσος (76' Σάντμπεργκ), Αντράντε, Σαραμαντάς (65' Ραντόνια), Ρινγκ, Νούνιες (76' Δοϊρανλής), Μπίκοφ, Φουρτάδο, Μέκιτς (64' Γκουίντο), Βλαχομήτρος. 
Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι (85' Κοστίνια), Ντόη, Πιρόλα (54' Κάρμο), Ορτέγκα, Στάμενιτς (85' Ντάνι Γκαρθία), Έσε, Τσικίνιο, Βέλντε (76' Μασούρας), Μάρτινς, Ελ Κααμπί (85' Γιάρεμτσουκ)