Στο κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας "Κλεάνθης Βικελίδης" ο Άρης υποδέχθηκε τον Αστέρα AKTOR για την 3η αγωνιστική της Super League. Οι "κίτρινοι" μετά το διπλό στις Σέρρες είδαν τον Μορόν να παίρνει... μπρος και να πετυχαίνει το πρώτο του φετινό γκολ κι ενώ κρατούσαν τη νίκη στα... χέρια τους μέχρι το 81', οι Αρκάδες ισοφάρισαν σε 1-1 και έφυγαν από τη Θεσσαλονίκη με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Μάλιστα το ματς πήρε "φωτιά" στο φινάλε καθώς οι Θεσσαλονικείς βρήκαν δίχτυα στο 86' και έκαναν το 2-1 με τον Μόντσου όμως το γκολ ακυρώθηκε, ενώ ο Αστέρας έμεινε με 10 παίκτες στο 90' καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μάντζης. Παρ' όλα αυτά κατάφερε να "αντέξει" με παίκτη λιγότερο, ενώ είχε και μεγάλη ευκαιρία στο φινάλε!

Χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν για Άρη και Αστέρα AKTOR

Ο Αστέρας μπήκε πιο καλά στο παιχνίδι και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 7ο μάλιστα λεπτό ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα για τους Αρκάδες όμως μετά από εξέταση στο VAR η απόφαση άλλαξε και ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά. Οι δυο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους στα πρώτα λεπτά, ενώ η πρώτη καλή στιγμή στο ματς σημειώθηκε από τους φιλοξενούμενους που μετά από ωραία αντεπίθεση η μπάλα κατέληξε στον Καλτσά ο οποίος δοκίμασε δεξί πλασέ μέσα από την περιοχή όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά, ο Άρης ισσοροπούσε το παιχνίδι και ανέβαζε στροφές, ενώ απείλησε σε δυο περιπτώσεις, στο 24ο λεπτό με γυριστό σουτ του Μανού Γκαρθία το οποίο μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος και στο 30ο λεπτό με ωραίο γυριστό σουτ ξανά από τον ίδιο παίκτη το οποίο απέκρουσε σωτήρια ο γκολκίπερ του Αστέρα που κράτησε το μηδέν για την ομάδα του. Τα συνεχόμενα φάουλ δεν βοηθούσαν στο να έχει το ματς καλό ρυθμό και η τελευταία καλή ευκαιρία στο πρώτο μέρος άνηκε στους Αρκάδες οι οποίοι είχαν απειλητική στιγμή στο 37' όταν και μετά από σέντρα-σουτ του Καλτσά ο Μπαρτόλο δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να βάλει την προβολή και να σκοράρει!

Άνοιξε λογαριασμό στο ματς ο Μορόν, ισοφάρισε ο Αστέρας με τον Ρεγκίς

Στο δεύτερο μέρος όπως και στο πρώτο, ο Αστέρας ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα και δημιουργούσε περισσότερους κινδύνους. Η ομάδα του Ράσταβατς απείλησε σε δυο περιπτώσεις σε διάστημα 1 λεπτού. Στο 51' με πλασέ του Καστάνιο και στο 52' με σουτ του Χουχούμη το οποίο εξουδετέρωσε ο Κουέστα. Στο 63ο λεπτό, ο Άρης βρήκε δίχτυα και άνοιξε λογαριασμό στο ματς με τον Μορόν που πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ. Μετά από εκτέλεση πλαγίου, οι γηπεδούχοι κυκλοφόρησαν ωραία τη μπάλα και ο Μοντόγια με γύρισμα την... σέρβιρε στον Ισπανό φορ στην περιοχή που με κοντινό σουτ "τιμώρησε" τα αντίπαλα δίχτυα και την άμυνα του Αστέρα για το 1-0.

Μάλιστα, ο Μορόν που πήρε αυτοπεποίθηση από το πρώτο του γκολ απείλησε εκ νέου στο 65' με σουτ από την περιοχή το οποίο μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος που ήταν σωστά τοποθετημένος. Ο Αστέρας ανέβασε στη συνέχεια τις γραμμές του με στόχο να βρει το γκολ της ισοφάρισης και η πίεση του απέφερε καρπούς στο 81ο λεπτό. Μετά από φοβερή ατομιική ενέργεια του Παλάσιος, η μπάλα κατέληξε στον Μούμο ο οποίος έκανε το πλασέ στην κίνηση, η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρ όμως ο Ρεγκίς σαν από... μηχανής Θεός πήρε το ριμπάουντ και ισοφάρισε σε 1-1!


Ακυρώθηκε γκολ για τον Άρη, έμειναν με 10 οι Αρκάδες

Δραματικά ήταν τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού καθώς οι δυο ομάδες έψαχναν απεγνωσμένα το νικητήριο γκολ και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 86ο λεπτό, ο Άρης σκόραρε για το 2-1 όμως το γκολ του ακυρώθηκε καθώς ο διαιτητής έδειξε ότι υπήρχε χέρι του Ζαμόρα σε σουτ που εξαπέλυσε ο Μόντσου. Τέσσερα λεπτά αργότερα (90'), ο Αστέρας έμεινε με παίκτη λιγότερο καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μάντζης και άλλαξαν οι αριθμητικές ισσοροπίες στο ματς.

Και ενώ ο Άρης προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί το υπέρ του αριθμητικό πλεονέκτημα, οι Αρκάδες ήταν αυτοί που είχαν την μεγαλύτερη ευκαιρία για γκολ στις καθυστερήσεις με φοβερό μακρινό σουτ του Παλάσιος από τα 25 μέτρα το οποίο κατέληξε λίγο δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Παπαδόπουλου. Το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους και οι δυο ομάδες μοιράστηκαν από ένανα βαθμό.

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Κουέστα, Μάγιο (46′ Μοντόγια), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φρίντεκ, Σιφουέντες, Μόντσου, Γκαρθία (74′ Νταρίντα), Ντιαντί, Σίστο (74′ Σαμόρα), Μορόν

ΑΣΤΕΡΑΣ (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρθία, Ντελί, Καστάνιο, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι, Μούμο, Μπαρτόλο, Ρεγκίς, Κατσάς Άν