Η Γουέστ Χαμ μετά το σπουδαίο "διπλό" στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας, υποδέχθηκε τη Μάντσεστερ Σίτι στο Λονδίνο με στόχο ακόμη μία νίκη. Οι "πολίτες" όμως είχαν σε εξαιρετική βραδιά τον Έρλινγκ Χάαλαντ που πέτυχε ακόμη ένα χατ τρικ στη Premier League και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με 1-3.

Εξαιρετικό παιχνίδι με τον Χάαλαντ να οδηγεί τη Μάντσεστερ Σίτι

Το παιχνιδι ξεκίνησε με τη Μάντσεστερ Σίτι να μπαίνει πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, με στόχο να βρει από νωρίς το προβάδισμα. Κάτι που κατάφερε λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο με τον συνήθη ύποπτο, Έρλινγκ Χάαλαντ, να εκμεταλλεύεται το λάθος της άμυνας και να κάνει το 0-1.

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα δε σταμάτησαν εκεί και έψαξαν γρήγορα το δεύτερο γκολ, αλλά η ατυχία τους... χτύπησε την πόρτα, καθώς η προσπάθεια του Κέβιν Ντε Μπρόινε σταμάτησε στο δοκάρι του Αρεολά στο 18ο λεπτό.

Σαν να μην έφτασε αυτό στην αμέσως επόμενη φάση οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης, με τον Μπόουεν να κάνει τη κίνηση από τα δεξιά και τη συρτή σέντρα, με τη μπάλα να βρίσκει στο πόδι του Ντίας και να πηγαίνει στα δίχτυα του Έντερσον για το 1-1.

Η απάντηση για τους "Πολίτες" δεν άργησε, με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να συνεχίζει να κάνει... πλάκα στους αντιπάλους του. Αυτή τη φορά πήρε την πάσα από τον Λιούις, έφερε τη μπάλα στο αριστερό και με μία "φωτοβολίδα" έκανε το 1-2 που ήταν και το σκορ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ολοκλήρωσε το χατ τρικ ο Χάαλαντ και έδωσε τη νίκη στη Μάντσεστερ Σίτι

Στο δεύτερο μέρος τα "σφυριά" μπήκαν καλύτερα στο γήπεδο και έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν στο 54ο λεπτό, με τον Κούντους να κάνει πολύ ωραία την κούρσα από αριστερά, να κάνει το δυνατό σουτ αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι της εστίας του Έντερσον.

Παρά το γεγονός πως είχε την κατοχή της μπάλας η Μάντσεστερ Σίτι δε δημιουργούσε ευκαιρίες και οι γηπεδούχοι σε κάθε αντεπίθεση γίνονταν όλο και πιο επικίνδυνοι, με τις αλλαγές του Γκουαρδιόλα να αλλάζουν το ρυθμό του αγώνα στη συνέχεια.

Εκεί που οι υπόλοιποι τα... έχαναν, ήταν ο Χάαλαντ εκεί για να ολοκληρώσει το θρίαμβο στο Λονδίνο, με τον Νορβηγό στράικερ να πετυχαίνει ακόμη ένα χατ τρικ στη καριέρα του στη Premier League και να φτάνει τα 70(!) γκολ σε 69 αναμετρήσεις στη διοργάνωση.



Γουέστ Χαμ (Γιούλεν Λοπετέγκι): Αρεολά (46' Φαμπιάνσκι), Μπισάκα, Κίλμαν, Μαυροπάνος, Έμερσον (71' Κουφάλ), Άλβαρεζ (77' Σούτσεκ), Ροντρίγκες, Μπόουεν (86' Σάμερβιλ), Πακέτα, Κούντους, Αντόνιο (71' Φούλκρουγκ)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Ακάντζι, Ντίας, Γκβάρντιολ (88' Γουόκερ), Λιούις, Κόβασιτς, Ντοκού (68' Γκούντογκαν), Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε (88' Ακέ), Γκρίλις (72' Νούνιες), Χάαλαντ