Ένα ήταν το παιχνίδι που μονοπωλούσε το ενδιαφέρον στην 3η αγωνιστική της Serie A κι αυτό ήταν το ντέρμπι της Λάτσιο με τη Μίλαν. Κι αλήθεια είναι ότι ήταν ντέρμπι με τα... όλα του! Μια ακόμη αλήθεια είναι οτι οι Μιλανέζοι δεν έχουν καταφέρει ακόμη να πάρουν νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και μετρούν δυο ισοπαλίες και μια ήττα. Πριν από τη σέντρα εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές στο "Ολίμπικο" όπου οι "λατσιάλι" αποχαιρέτησαν τον... δικό τους Σβεν Γκόραν Έρικσον ο οποίος είχε οδηγήσει την ομάδα στο τελευταίο πρωτάθλημα της ιστορίας της το 2000.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3ucjipffhqx)
Οι "ροσονέρι" ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος και προηγήθηκαν μόλις στο 8ο λεπτό με γκολ του Πάβλοβιτς. Η... απάντηση άργησε να έρθει από τους γηπεδούχους που κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 62' αλλά το έκαναν με εντυπωσιακό τρόπο. Μετά από αντεπίθεση, ο Ταβάρες γύρισε στον Καστεγάγιος στην περιοχή ο οποίος με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε σε 1-1 εν μέσω αποθέωσης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3udj9rvcmmp)
Η Λάτσιο μετά το γκολ πήρε μεγάλη αυτοπεποίθηση, πήρε τα ηνία του αγώνα, ενώ έκανε την ολική ανατροπή τέσσερα λεπτά αργότερα (66') με τον Ντιά ο οοίος έστειλε με κοντινό πλασέ τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από ένα ακόμη ωραίο γύρισμα του Ταβάρες στην περιοχή που με ωραία προσωπική ενέργεια σηείωσε τη δεύτερή του ασίστ στο ντέρμπι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3udksuhbct5)
Για τη Μίλαν που έδειχνε να έχει χάσει αισθητά την κυριαρχία της στον αγωνιστικό χώρο, έσωσε την... παρτίδα ο Ραφαέλ Λεάο που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 72ο λεπτό και ισοφάρισε σε 2-2 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Οι δυο ομάδες προσπάθησαν μέχρι τέλους να βρουν το "χρυσό" νικητήριο γκολ, η Μίλαν έφτασε πιο κοντά στο να τα καταφέρει όμως εντέλει μοιράστηκαν οι δυο τους από έναν βαθμό μετά από φοβερό ντέρμπι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3udsgggugkp)
Η πρώτη ήττα της Μπάγερ Λεβερκούζεν είναι... γεγονός! 35 παιχνίδια ήταν αήττητη στην Bundesliga η σούπερ ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο που μετά το περσινό ονειρικό νταμπλ, έμελλε να υποστεί την πρώτη της ήττα (2-3) από τη Λειψία και μάλιστα με επική ανατροπή για την 2η αγωνιστική.

Αν και οι πρωταθλητές Γερμανίας προηγήθηκαν άνετα με 2-0 χάρη στα γκολ των Φρίμπονγκ (38') και Γκριμάλντο (45'), είδαν τον Καμπλ να μειώνει στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου σε 2-1. Ο Λοΐς Οπεντά ήταν ο... τιμωρός της Λερβκούζεν καθώς με δυο προσωπικά του γκολ στο δεύτερο μέρος έκανε το 2-3 και "έσπασε" το μυθικό αήττητο σερ΄που κρατούσε η Μπάγερ σε 35 αγώνες στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης μετά την ισοπαλία της με την Εσπανιόλ στο Μετροπολιτάνο, δεν είχε άλλα περιθώρια για νέα απώλεια βαθμών, με την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε να καταφέρνει έστω και δύσκολα να "αποδράσει" με το διπλό από το Σαν Μαμές κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και μάλιστα στο 90+2' με "χρυσό" γκολ του... λυτρωτή Κορέα για την 4η αγωνιστική της La Liga. Τους 8 βαθμούς έφτασαν οι "ροχιμπλάνκος" που μετρούν δυο νίκες και δυο ισοπαλίες.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της Serie A, η Νάπολι αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στο "Ντιέγκο Μαραντόνα' με την Πάρμα η οποία αν και προηγήθηκε με 1-0 στο 19ο λεπτό χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπόννυ, ο Λουκάκου στο ντεμπούτο του τη φανέλα της Νάπολι βρήκε δίχτυα και έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας για την ομάδα του με το τελικό 1-1. Με 10 ολοκλήρωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι καθώς αποβλήθηκε ο Σουζούκι στο 75'.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3ue3650qrxl)

Η Μπολόνια αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Έμπολι, με τα γκολ να σημειώνονται στο 2ο και στο 3ο λεπτό της αναμέτρσης με τους Φαμπιάν και Γκιάσι. Η Λέτσε πήρε πολύτιμο τρίποντο κόντρα στην Κάλιαρι της οποίας επιβλήθηκε με 1-0 χάρη στο γκολ του Κριστόβιτς (26'), ενώ αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 45+1' εξαιτίας της αποβολής του Ντόργκου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3uc13gql5w9)
Στα άλλα ματς της La Liga, η Εσπανιόλ κατάφερε με μεγάλη ανατροπή να πάρει πολύτιμη νίκη με 2-1 κόντρα στην Ράγιο Βαγιεκάνο η οποία αν και αιφνιδίασε τους γηπεδούχους στο 4ο λεπτό με γκολ του Ριβέρα, είδε την Εσπανιόλ να ισοφαρίζει άμεσα σε 1-1 στο 8' με τον Ρομέρο και να παίρνει το τρίποντο στο 90+6' χάρη στο νικητήριο γκολ του Βέλις.

Η Μαγιόρκα με "χρυσό" σκόρερ τον Ροντρίγκες έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την έδρα της Λεγανές επικρατώντας με 0-1, ενώ Βαλένθια και Βιγιαρεάλ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 μετά από ένα παιχνίδι στο οποίο κυριάρχησαν οι μονομαχίες και οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 68'. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με γκολ του Ντούρο στο 24', ενώ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 45+3΄με τον Πέρεθ.

Η Μαρσέιγ που δείχνει πολύ καλά στοιχεία στη φετινή Ligue 1 με μια ακόμη κυρίαρχη εμφάνιση πήρε τη νίκη με 3-1 στην έδρα της Τουλούζ και "σκαρφάλωσε" στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα παραμένοντας αήττητη μετά τα πρώτα τρία ματς του πρωταθλήματος όπου μετρά δυο νίκες και μια ισοπαλία. Μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης ο Γκρίνγουντ που σκόραρε δις.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3ud85f2tagh)