Η κλήρωση για το League phase του Europa League έγινε και στο δρόμο των ελληνικών ομάδων βρέθηκαν δύσκολες αντίπαλοι. Η Πόρτο που θα αντιμετωπίσει στην Πορτογαλία τον Ολυμπιακό ηττήθηκε εκτός έδρας με 2-0 από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ η Γαλατασαράι που υποδέχεται τον ΠΑΟΚ έριξε πεντάρα στην Αδάνα.

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας επικράτησε στο ντέρμπι απέναντι στην Πόρτο

Παρά το γεγονός πως δεν είχε πολλές ευκαιρίες το ντέρμπι στην Πορτογαλία εξελισσόταν με αμείωτο ενδιαφέρον. Η Σπόρτινγκ υποδέχθηκε στο ντέρμπι κορυφής την Πόρτο και κατάφερε να πάρει μία νίκη που την άφησε μόνη πρώτη στη βαθμολογία.

Στο μεγαλύτερο σημείο του αγώνα οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά κάθε φορά που βρίσκονταν απέναντι στον Ντιόγκο Κόστα αστοχούσαν, με τον Τρινκάο να είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης για τα "λιοντάρια" στο πρώτο ημίχρονο.

Ότι δεν κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο η Σπόρτινγκ Λισαβόνας το έκανε στο δεύτερο με τον συνήθη ύποπτο, τον Γιόκερες. Ο Σουηδός επιθετικός ευστόχησε από την άσπρη βούλα στο 72ο λεπτό και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ, κάνοντας το 1-0.

Οι "δράκοι" πίεσαν αρκετά για να μπορέσουν να φτάσουν στην ισοφάριση του αγώνα, με τον Μπρούνο να περνάει στον αγωνιστικό χώρο όσους επιθετικογενείς παίκτες είχε. Αντ' αυτού όμως, το γκολ τελικά ήρθε από τη πλευρά των γηπεδούχων, με τον Καταμό να γράφει το 2-0 στο 90+3.

Περίπατος στην έδρα της Αντάνα για την Γαλατασαράι

Με τον καλύτερο τρόπο συνέχισε τη πορεία της στο τούρκικο πρωτάθλημα η Γαλατασαράι, με την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο League phase του Europa League να κάνει... πάρτι στην έδρα της Ανταναντεμισπόρ, κερδίζοντας με 1-5.

Το "χορό" των γκολ άνοιξε ο Ακτούρκογλου μόλις στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Γκιουλέρ να κάνει δύο τα τέρματα της ομάδας του λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο. Το τρίτο τέρμα ήρθε από έναν παίκτη που ακούστηκε έντονα για τον Ολυμπιακό, τον Γιλμάζ.

Πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο 45λεπτο ο Μέρτενς έδωσε "αέρα" τεσσάρων τερμάτων στην  "τσιμ μπομ". Στο 60ο λεπτό ο Μπαρντακτσί έγραψε το 0-5, με τους γηπεδούχους να μη μπορούν να πετύχουν γκολ ούτε με... πέναλτι, με τον Σαρί να αστοχεί.

Ο διαιτητής έκανε ό,τι μπορούσε για να κάνει γκολ γκολ το παιχνίδι, με τον Γκραβιγιόν να σκοράρει τελικά από την άσπρη βούλα στο 79ο λεπτό, ενώ στη τελευταία ουσιαστικά φάση του αγώνα ο Μπατσουαγί αστόχησε κι εκείνος από τα 11 βήματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μάουρο Ικάρντι αποχώρησε τραυματίας στο 25ο λεπτό, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως έχει κάποιο μυϊκό πρόβλημα, με την πρώτη αγωνιστική του League phase να φέρνει τον ΠΑΟΚ στην Τουρκία απέναντι στη Γαλατασαράι.