Αντίστροφα μετρούν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού για να δουν τις τελευταίες μεταγραφές που θα κάνει η ομάδα τους. Οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκονται στην αγορά για τουλάχιστον δύο προσθήκες, με τον Γουίλιαν να συγκαταλέγεται σε αυτές που απασχολούν τους "ερυθρόλευκους", αλλά σε καμία περίπτωση να μην θεωρείται δεδομένη η απόκτησή του.

Κι αυτό γιατί όπως το συνηθίζουν εδώ και χρόνια οι Πειραιώτες προσπαθούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις εξαιρετικές διασυνδέσεις τους με τους κορυφαίους μάνατζερ και τα μεγαλύτερα κλαμπ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, προκειμένου να ολοκληρώσουν deal από τα... πάνω ράφια της αγοράς. 

Τα πραγματικά δεδομένα του "φλερτ" Ολυμπιακού - Γουίλιαν

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερες είναι οι περιπτώσεις που κοιτάζει ο Ολυμπιακός για την μεσοεπιθετική του γραμμή. Μετά τον "βομβαρδισμό" των δημοσιευμάτων από την Τουρκία, οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκονται εδώ και εβδομάδες σε ανοιχτή γραμμή με τον Γουίλιαν, με την περίπτωση του Βραζιλιάνου να ενδιαφέρει μεν, αλλά να μην είναι η μοναδική που βρίσκεται στο τραπέζι. 

Πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να βρίσκεται στα 36 του χρόνια, αλλά προέρχεται από γεμάτες χρονιές στη Premier League, με τον τελευταίο χρόνο να αγωνίζεται στην ομάδα του Μάρκο Σίλβα, τη Φούλαμ, και να δείχνει πως βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση.

Όπως ανέφερε και ο ίδιος σε δηλώσεις του άλλωστε, θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο, αποκλείοντας ουσιαστικά την επιστροφή του στη Βραζιλία. Είναι δεδομένο πως μιλάει με πολλές ομάδες, αλλά οι Πειραιώτες μπορούν να του προσφέρουν ένα ελκυστικό πακέτο.

Πέραν του πρωταθλητισμού που μπορεί να κάνει στην Ελλάδα με την ερυθρόλευκη φανέλα, είναι δεδομένο πως μπορεί να προσφέρει στο Europa League, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να χρειάζεται ένα παίκτη που παίζει στη θέση των εξτρέμ αλλά και πίσω από τον επιθετικό. Επαναλαμβάνουμε, όμως, ότι ο πολύπειρος άσος είναι ένας από τους υποψήφιους και όχι ο βασικός υποψήφιος. 

Τα πράγματα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς ο Ολυμπιακός πρέπει να δηλώσει την ευρωπαϊκή του λίστα για τα οκτώ πρώτα παιχνίδια της Ευρώπης μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου, με τις δύο τουλάχιστον προσθήκες να θεωρούνται δεδομένες.