Ένα από τα πιο κλασικά ντέρμπι στον κόσμο διεξήχθη στη Σκωτία με την Σέλτικ να υποδέχεται τη Ρέιντζερς για το περιβόητο "Old Firm". Οι "καθολικοί" ήταν ανώτεροι καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και επικράτησαν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία με 3-0 των αντιπάλων τους.

Εξαιρετικό ξεκίνημα για την Σέλτικ στον αγώνα

Λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού οι οπαδοί της Σελτικ έκαναν το δικό τους πάρτι στην κερκίδα, τραγουδώντας το το καθιερωμένο "You Never Walk Alone" και να προκαλούν μία ανατριχίλα σε κάθε παίκτη που αγωνιζόταν στον αγώνα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3uxz8fv12kp)
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να δείχνουν από την αρχή την ανωτερότητα τους στην αναμέτρηση και να προηγούνται μόλις στο 17ο λεπτό, με την εξαιρετική συνεργασία τους να καταλήγει στον Μαέντα, ο οποίος ολοκλήρωσε τη φάση υποδειγματικά για το 1-0.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3uxgvj4r3bl)
Σε αντίθεση με τον Μαέντα, ο Χατάτε όταν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να πλασάρει όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα ο προπονητής της Σέλτικ, Μπρέντας Ρότζερς, να μη μπορεί να πιστέψει την ευκαιρία που έχασε ο παίκτης του για το 2-0.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3uxt1dogfi1)

Φουρουχάσι και ΜακΓκρέγκορ ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο της Σέλτικ

Ότι δεν κατάφερε ο Χατάτε για τους "καθολικούς" πέτυχε λίγο αργότερα ο Φουρουχάσι. Ο Ιάπωνας επιθετικός εκμεταλλεύτηκε το κλέψιμο της μπάλας στο χώρο του γηπέδου, την έφερε μπροστά και με πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής έκανε δύο τα τέρματα της ομάδας του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3uxw3qttazd)
Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα δεν ήταν τόσο εντυπωσιακά, με τη Ρέιντζερς να προσπαθεί να βρει χώρους για να απειλήσουν τους αντιπάλους της, αλλά η αμυντική γραμμή των γηπεδούχων ήταν πάντα στη σωστή θέση για να διώξει τους κινδύνους.

Την εξασφάλιση της νίκης ολοκλήρωσε ο ΜακΓκρέγκορ, με τον Σκωτσέζο μεσοεπιθετικό να νικάει τον Μπάτλαντ για το 3-0. Οι οπαδοί της Σέλτικ όπως αναμενόταν βρίσκονταν στα ύψη μετά από αυτή την εύκολη επικράτηση και φρόντισαν να το πανηγυρίσουν μ' ένα... κύμα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3uz8865dm6h)